Masă rotundă pe tema NATO la Academia Forțelor Terestre

Departamentul Științe Militare, din cadrul Facultății de Științe Militare a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, a desfășurat, în data de 5 aprilie, masa rotundă cu tema „NATO – Nevoia de adaptare și transformare a organizației”.

Foto: Facebook AFT Sibiu

Scopul evenimentului l-a reprezentat facilitarea schimbului de experiențe între teoreticienii și practicienii care își desfășoară activitatea în domeniul științelor militare.

Alături de cadre didactice titulare și asociate din academie, la activitatea desfășurată în sistem hibrid, au participat gl.bg.dr. Florin Stan, locțiitorul șefului de Stat Major pentru sprijin din cadrul Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est, gl.fl.aer.dr. Ioan Mischie, locțiitorul pentru operații și instrucție al șefului Statului Major Al Forțelor Aeriene, col.dr. Florin Cîmpean, col.dr. Alexandru Kiș, mr. Andrei Mârza, gl.(rz.) dr. Ștefan Dănilă, gl.lt.(rz.) dr. Virgil Bălăceanu, gl.lt.(rz.) dr. Cătălin Tomescu, gl.mr.(rz.) dr. Dan-Florin Grecu și col.(rz.) lect.univ.dr. Tiberiu Tănase.

Foto: Facebook AFT Sibiu

Implicațiile generate de escaladarea războiului din Ucraina, provocările în apărarea și securitatea flancului estic al NATO, necesitatea actualizării strategiilor de securitate ale NATO și aspectele privind ducerea acțiunilor militare din Ucraina, au fost câteva dintre subiectele dezbătute în cadrul activității.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*