Marcel Ciolacu: „Activitatea de jurnalist, cu toate valențele sale, are și un rol de formator al societății”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine şi un rol de formator al societăţii.

Foto: Arhivă

„Ziua Mondială a Libertăţii Presei, pe care o marcăm în a treia zi din luna mai, în fiecare an, subliniază importanţa pe care trebuie să o dăm în permanenţă libertăţii de exprimare, ca pârghie de informare a publicului şi garanţie a unei societăţi democratice şi libere. Oamenii vor să ţină pasul cu cele mai noi informaţii, mai ales în momente în care unitatea colectivă poate face diferenţa, precum pandemia, conflictele de securitate şi efectelor acestora. Pe fondul diversificării canalelor de comunicare în mediul online şi într-o societate tot mai dezbinată de fenomenul de fake-news şi dezinformare, oamenii din presă au o misiune şi mai dificilă, cu responsabilităţi din ce în ce mai mari”, a declarat Marcel Ciolacu, citat într-un comunicat al Guvernului transmis AGERPRES.

Potrivit premierului, la nivelul societăţii din România, mass-media este un partener ferm de partea adevărului.

„Activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine şi un rol de formator al societăţii. Apreciez munca acestor oameni, cu toată complexitatea pe care o implică, în reflectarea acţiunilor şi măsurilor guvernamentale. Contactul cu problemele care îi preocupă pe cetăţeni şi eforturile noastre la nivel instituţional în direcţia creşterii transparenţei în administraţia publică, misiuni importante asumate de Guvernul României, pot fi susţinute doar printr-o informare echidistantă, responsabilă şi de bună-credinţă a publicului, cu sprijinul mass-media”, spune Ciolacu.

El adaugă că Ziua Mondială a Libertăţii Presei este dedicată anul acesta importanţei pe care o au presa şi libertatea de exprimare pentru conştientizarea pericolelor pe care le implică schimbările climatice, un fenomen care vedem că ne afectează din ce în ce mai mult, la scară largă, dar pe care avem puterea să îl combatem prin corecta noastră informare, iar presa joacă „un rol foarte important” în acest sens.

„Indiferent de natura subiectelor pe care jurnaliştii le abordează, efortul lor rămâne în slujba cetăţenilor şi al binelui societăţii în general. Le doresc tuturor jurnaliştilor, tuturor reprezentanţilor mass-media, să-şi exercite profesia cu bună-credinţă şi să găsească întotdeauna calea de a duce informaţia corectă în casele oamenilor, transmite Marcel Ciolacu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*