Măldărășanu se destănuie: „Ca antrenor, trebuie să dau echilibru“

Marius Măldărășanu trage linie, cu o zi înainte de ziua Z, în care 5 echipe pornesc cu șanse la unul dintre ultimele 2 locuri de play-off. Într-un interviu acordat pentru iamsport.ro, spune că echipa sa se va lupta până la final, deși are parte de cel mai dificil adversar dintre contracandidate. Spune că, la fel ca alți antrenori, regretă punctele pierdute prea ușor în unele partide. „Avem trei meciuri pe care le considerăm ale noastre, în care 6 puncte erau ale noastre. Și mă refer la meciul de acasă cu Iașul, când am ratat penalti în minutul 94, la Galați, minutul 91 penalti, am pierdut 2 puncte, și la Voluntari, în minutul 98. Astea sunt 3 meciuri pe care noi, într-adevăr, nu le-am câștigat, când punctele le-am avut în buzunar.“, a declarat Marius Măldărășanu.

(Dan GREAVU)

foto: facebook/FCH

Dacă echipa nu prinde play-off-ul, antrenorul FC Hermannstadt și-ar dori un final pe locurile 7-8. „Obiectivul nostru, la începutul campionatului, a fost un loc mai sus față de sezonul trecut. Normal că trebuie să îți dorești mai mult… dar se va juca cu presiune foarte mare, în play-out se joacă la retrogradare.“, a arătat Măldărășanu.

Super-etapă în Superligă. La FC Hermannstadt, speranța moare ultima!

Antrenorul FC Hermannstadt crede că, la început de nou sezon, ar fi benefică o schimbare a sistemului actual, care prevede înjumătățirea punctelor la intrarea în play-off/play-out. „Este un sistem dificil, cred că putea fi modificat în sensul că ar trebui să rămâi cu punctele pe care le obții pe teren. Nimănui nu-i convine să marchezi atâtea goluri, pe urmă ți se iau golurile, ți se iau punctele. Celor care sunt mai jos în clasament, le convine (…) La început de campionat, cred că ar fi benefică o astfel de schimbare. E părerea mea, așa, pur și simplu ca om de fotbal.“, a arătat Măldărășanu.

Întrebat ce părere are despre oamenii de fotbal care îi apreciază rezultatele de la Sibiu, le-a mulțumit și a arătat că secretul succesului echipei sale constă în omogenitate, având un nucleu de jucători cu care a urcat din Liga 2. Plus atitudinea pozitivă, care atrage rezultate pozitive.  „Eu, până la urmă, ca antrenor, trebuie să dau echilibru și cred că am reușit din punctul acesta de vedere pentru că au fost și înfrângeri dureroase și apar dezamăgiri, apar apostrofări, se pot întâmpla multe în vestiar și totuși am menținut echilibrul și atmosfera bună în vestiar, pentru că doar atmosfera bună poate aduce rezultate. E adevărat, rezultatele întrețin atmosfera și atunci trebuie să menții echilibrul acesta pe care am reușit, zic eu, să îl țin până acum“, a declarat Măldărășanu pentru iamsport.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*