Măldărășanu, despre jocul cu 3 fundași centrali: „În acest sistem am bătut la CFR“

Dezamăgit de rezultatele înregistrate în acest an, dar mai ales de ultimele 2 înfrângeri, la Sepsi și acasă cu U Cluj, antrenorul FC Hermannstadt a vorbit marți, pentru prima oară de când se află la Sibiu, despre demisie. Deși a trecut printr-o perioadă dificilă, jucând mereu sub presiune pentru a reuși promovarea, apoi rezistând chiar și atunci când elevii săi au fost în grevă pentru neplata salariilor. A strâns din dinți și a reușit să facă un an 2022 memorabil. Marți, după 0-1 pe teren propriu cu U Cluj, a intrat în colimator, acuzat fiind că joacă prea defensiv, că formula cu 3 fundași centrali este păguboasă.

Astăzi, la câteva zile distanță, cu un plus de încredere în urma discuțiilor cu conducerea clubului, care l-a asigurat de tot sprijinul în continuare, Marius Măldărășanu a explicat în conferință de presă deciziile care au stat la baza sistemului de joc folosit în ultima săptămână.  

foto: captura video

„Noi, când am jucat cu patru apărători, datorită unei dinamici, a unei progresii bune, datorită calității adversarului, am ajuns și cu cinci pe linia de fund. 3-5-2 sau 3-4-3 este un sistem foarte ofensiv, dar depinde cum îl abordăm noi. Că am avut teamă și am stat jos, nu este doar că am jucat cu 3 fundași centrali. Nu te obligă nimeni, dacă n-ai om, să stai jos… Cu acest sistem am jucat 30 de minute cu Farul în repriza a doua până a luat Issah roșu, în acest sistem am bătut la CFR, în acest sistem am jucat contra lui Sepsi, care în general are 7,8-10 ocazii acasă, iar cu noi nu a avut niciuna, chiar dacă meciul s-a terminat 2-1 pentru ei. Mie nu-mi place acest sistem, sincer, dar încerc să contracarez punctele bune ale adversarului și am vrut să blocăm zona centrală. Din păcate chiar pe acea zonă am luat gol, sunt lucruri care se întâmplă. Mie îmi place alt sistem, îl știți foarte bine, dar sunt momente în care trebuie să îl schimbăm. Acuma că nu ne-a ieșit meciul ăsta… tot timpul vinovat e antrenorul. Eu sunt un tip asumat, nu am să dovedesc nimănui nimic, ci doar mie!“, a explicat Marius Măldărășanu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*