Măldărășanu: „Am visat frumos. S-a terminat“

Eliminată din Cupa României de Universitatea Cluj, aseară, pe teren propriu, 1-2 (1-0) după un meci din sferturile de finală, echipa sibiană FC Hermannstadt e obligată să-și revină rapid pentru a nu compromite complet un sezon care a început minunat. Duminică 9 aprilie, joacă la Ploiești, cu Chindia Târgoviște, în runda a 3-a din play-out, în condițiile în care situația din clasament e critică.

foto: facebook/FC Hermannstadt

Antrenorul Marius Măldărășanu avea nevoie de un succes aseară, nu doar pentru a urca în semifinale, cât mai ales pentru a spori încrederea jucătorilor în propriile forțe. Până la urmă, sunt aceiași fotbaliști care au speriat granzii din Superligă. Echipa sibiană și-a pierdut busola după depunctarea din decembrie și meci de meci încearcă să revină. Joacă prudent, cu capul plecat, cu pase în spate, în încercarea de a nu primi gol. O victorie aseară ar fi însemnat enorm. Ar fi adus un plus de moral care, iată, poate face diferența în ultimele meciuri din acest sezon.

Am visat frumos. S-a terminat. Ne-am fi dorit să facem o performanță. Le-am spus și băieților, este foarte greu să faci performanță. Și noi ne dorim ca antrenori, și mă refer aici la trofee, și ei ca jucători… contează foarte mult unde ajungi, la ce echipă, antrenezi sau joci, pentru că, datorită formatului, au șanse și echipe mai mici să câștige un trofeu. Chiar ne-am dorit, chiar am visat“, a declarat Marius Măldărășanu la conferința de după meciul de aseară.

VEZI cum s-a desfășurat meciul de aseară din sferturile Cupei României

Timpul rămas până la „finala“ de la Ploiești e scurt. O eventuală victorie sibiană duminică ar fi uriașă, FC Hermannstadt urmând să treacă în fața Chindiei în clasament. „Este istorie, ne gândim doar la următorul meci. Avem obiectivul clar de la început, menținerea (nr – în Superligă) și va trebui să mergem să adunăm puncte. (…) Ne dorim să ne refacem cât mai repede, pentru că jucăm contra Chindiei. Ei sunt poate mai odihniți, normal pentru că nu au avut meci de Cupă. Vom vedea cum sunt băieții mâine și vom vedea ce formulă de echipă vom alinia (…)

Sunt un antrenor care 99 la sută încurajează și unu la sută ceartă. Nu sunt unul care dă cu biciul, sunt conștient că au dat totul și și-au dorit, nu au reușit, rămânem axați doar pe campionat. Asta trebuie să facem acum, să ridicăm moralul pentru că nu este timp. Vin meciuri la 3 zile, după Botoșani când a fost dezamăgire luând gol pe final, a apărut acest meci, am avut 1-0, am pierdut calificarea, normal că te poate duce puțin în jos din punct de vedere mental.“ a declarat Măldărășanu.

Etapa a 3-a play-out

Sâmbătă, 8 aprilie, ora 15.00: FC Voluntari – UTA

Sâmbătă, 8 aprilie, ora 17.30: Universitatea Cluj – FCU 1948 Craiova

Duminică, 9 aprilie, ora 13.00: Chindia Târgoviște – FC Hermannstadt

Duminică, 9 aprilie, ora 15.30: FC Botoșani – FC Argeș

Luni, 10 aprilie, ora 17.30: Petrolul Ploiești – CS Mioveni

Clasament play-out

sursa: LPF

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*