Mai puțin de jumătate dintre unitățile de învățământ din județul Sibiu au sisteme de supraveghere video

Subprefectul Horațiu Marin consideră că este important ca unitățile de învățământ să fie dotate cu sisteme video de supraveghere, în condițiile în care, la ora actuală, mai puțin de jumătate dintre acestea au astfel de echipamente.

Grupul de lucru pentru siguranţa în şcoli şi prevenirea abandonului şi absenteismului şcolar în județul Sibiu a analizat, zilele trecute, rapoartele Inspectoratului de Poliție și Inspectoratului Școlar Județean pentru primul semestru al anului școlar 2018 – 2019.

Potrivit datelor prezentate de comisarul șef de poliție Lucian Tarnu, adjunctul șefului IPJ Sibiu, în acest an școlar au fost sesizate 26 de infracțiuni: 14 de lovire (11 în mediul urban), 11 de furt (7 în mediul urban) și o infracțiune de distrugere, comisă în mediul rural.

Lucian Tarnu

De la începutul anului școlar, s-au desfășurat activități preventive pe linia asigurării climatului de ordine și liniște publică în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, în care au fost angrenate efective ale poliției, jandarmeriei și poliției locale, media zilnică fiind de 81 de polițiști, 7 jandarmi și 20 de polițiști locali. Totodată, polițiștii au desfășurat peste 600 de activități preventive în județ. Au participat la 105 ședințe cu cadrele didactice și părinții și la peste 398 de ore de curs.

Subprefectul Horațiu Marin a subliniat necesitatea instalării sistemelor de supraveghere video în școli, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic. Deocamdată, în județul Sibiu, doar 157 de unități de învățământ preuniversitar sunt dotate cu sisteme TVCI, din totalul de 348 (175 în mediul urban și 173 în mediul rural).

Horațiu Marin

Instituția Prefectului este coordonatorul Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar. În acest plan sunt implicate Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul Județean de Poliție și Inspectoratul Județean de Jandarmi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*