Mai avem puțin de îndurat. Lucrările la strada Viitorului se apropie de finalizare – foto/video

Strada Viitorului este vitală pentru locuitorii din Cartierele Gușterița, Lazaret, Reșita și, nu în ultimul rând, Terezian, iar închiderea acesteia pentru modernizare a supraaglomerat traficul peste Podul Gării. Însă, vestea bună este că, după aproape un an de la închiderea străzii, lucrările se apropie cu pași mici de finalizare.

foto: Mesagerul de Sibiu

În ciuda faptului că șantierul pe această stradă a fost închis aproximativ trei luni, pe perioada iernii, lucrările au fost reluate la finalul lunii februarie. Termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor este de 5 iunie 2024.

„După sezonul rece, la finalul lunii februarie, lucrările de modernizare a străzii Viitorului, tronsonul dintre strada Târgu Fânului și strada Moara de Scoarță au fost reluate.

Până în prezent s-a executat:
– Relocarea rețelelor de gaz, electricitate și apă (conductă magistrală, și deci o lucrare amplă)
– S-a lucrat la amenajarea rețelei de canalizare pluvială
– Au fost executați 129 de piloți forați în mal și s-au realizat zidurile de sprijin în zona în care a fost lățit drumul
– S-a finalizat noua rețea de iluminat public, infrastructura drumului și a trotuarelor
– S-a amenajat structura de mari dimensiuni pentru protecția colectorului de canalizare de sub podul CFR, prin turnarea unor grinzi și a unei plăci din beton armat.
– S-a realizat fundația și s-au montat structurile metalice de protecție a podului CFR

În următoarele săptămâni se vor finaliza lucrările de amenajare a trotuarelor și a carosabilului cu asfalt.

Conform contractului, lucrările pe această stradă se vor încheia la începutul lunii iunie”, a transmis Mirela Gligore, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Sibiu, la solicitarea Mesagerului de Sibiu.

Lucrările de modernizare a acestei străzi au fost catalogate ca având „grad mare de dificultate”, iar pe durata șantierului șoferii sunt nevoiți să aleagă rute ocolitoare.

foto: Mesagerul de Sibiu

Însă, prin aceste lucrări se va optimiza legătura dintre cartierele Gușterița, Reșița și centrul orașului, prin lărgirea carosabilului în zona podului CFR și prin coborârea nivelului drumului în această zonă, soluție care va elimina interdicția de tranzit pentru autovehiculele cu o înălțime mai mare. De asemenea, mobilitatea pietonală va fi îmbunătățită, prin amenajarea de trotuare în zonele în care lățimea disponibilă nu permitea înainte crearea lor.

foto: Mesagerul de Sibiu

Proiectul de extindere a străzii Viitorului, în valoare de l 11,73 milioane de lei, se face cu bani din Programul Național ”Anghel Saligny” iar contractul de excuție a fost atribuit firmei Geiger Transilvania.

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*