Măgura Cisnădie scrie istorie sportivă în Europa

CS Măgura Cisnădie poate realiza din nou o premieră pentru handbalul sibian: calificarea pentru a doua oară, consecutiv, în grupele EHF Cup, a doua competiție handbalistică intercluburi la nivel european. Practic, echipa din Cisnădie, antrenată de principalul Alexandru Weber, poate clădi pe performanța de anul trecut, când a intrat pentru prima dată în grupele competiției, fără să întâmpine vreun obstacol major din partea adversarelor. Una peste alta, Măgura este echipa care a a dus cele mai bune rezulte în competițiile europene din istorie pentru handbalul din județul Sibiu.

În ultimul tur preliminar al competiției, runda a III-a, cea contând pentru calificarea în grupe, handbalistele din Cisnădie întâlnesc, în retur, Rocasa Gran Canaria, campioana Spaniei. Meciul are loc duminică, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă din oraș. Biletele au fost puse în vânzare de luni. Astăzi, ele pot fi achiziționate de la la casieria Primăriei Cisnădie, iar duminică, în ziua meciului, de la casieria Sălii Polivalente Măgura Cisnădie, începând cu ora 16.00. Biletele costă 10 lei în tribune și 5 lei la peluze.

„Vă așteptăm în număr cât mai mare să ne susținem echipa și să ne calificăm în grupe. Dorim mult succes fetelor noastre!“, sună invitația către suporteri din partea autorităților locale ale orașului și a conducerii clubului.

Victoria e posibilă

În tur, Măgura a pierdut la o diferență de patru goluri, însă aceasta poate fi surmontată cu un joc exact, o formă sportivă pe măsură și sprijin consistent din partea suporterilor gazdă. Totuși, echipa spaniolă este câștigătoarea de anul trecut a EHF Challenge Cup, cea de-a treia competiție handbalistică europeană inter-cluburi. Team-ul spaniol are în palmares două trofee EHF Challenge Cup, primul succes fiind obținut în sezonul 2015 – 2016. Mai mult, chiar înaintea debutului actualului sezon, Rocasa Gran Canaria a mai obținut un trofeu intern, Supercopa de Espana, ediție 2019. Echipa spaniolă vine la Cisnădie după ce a ratat grupele EHF Liga Campionilor. Clubul a fost înființat în 1978, în insulele Gran Canaria, fiind unul de tradiție în prima ligă spaniolă. Una peste alta, echipa spaniolă pare să sufere la capitolul omogenizare, în condițiile în care la începutul acestui sezon au venit cinci jucătoare noi, iar de alte șapte handbaliste clubul s-a despărțit, din diferite motive. Vedetele echipei sunt Silvia Navarro, portarul echipei naționale a Spaniei, care a evoluat și în Liga Florilor, Lissandra Lusson din Cuba, cea mai bună marcatoare a echipei în tur, poloneza Kinga Gutkowska și sârboaica Katarina Tanaskovic.

Măgura Cisnădie a limitat proporțiile eșecului în prima manșă

CS Măgura Cisnădie a fost învinsă de formaţia spaniolă Rocasa Gran Canaria, cu scorul de 28-24 (11-10), duminică, la Telde, în prima manşă a turului al treilea al Cupei EHF la handbal feminin. Măgura a avut un debut catastrofal şi a fost condusă cu 7-1 şi 8-2, dar apoi şi-a revenit şi a reuşit o egalare nescontată, 9-9 (min. 26). La pauză, formaţia iberică avea un gol în plus pe tabelă, 11-10. Rocasa Gran Canaria a dominat şi repriza secundă, în care s-a aflat aproape permanent la conducere, cel mai mare avantaj fiind de patru goluri, 20-16, 22-18 şi, în final, 28-24.

Mihaela Ani Senocico a marcat 11 goluri pentru Măgura, Ada Moldovan – 6, Andreea Predoi – 2, Ana-Maria Tănăsie – 2, Maria Panici – 2, Maria Cristina Nan – 1.

Golurile echipei iberice au fost înscrise de Lissandra Lusson Miranda – 10, Tiddara Trojaola Cabezudo – 5, Paula Valdivia Montserrat – 4, Maria Gonzalez Mendez – 3, Haridian Rodriguez Hernandez – 2, Katarina Tanaskovic – 2, Kinga Gutkowska – 2.

Meciul a fost arbitrat de slovenii Ozren Backovic şi Mirko Palackovic, iar delegat EHF a fost portughezul Manuel Conceicao.

Turul 3 preliminar, ultimul înainte de faza grupelor (rezultate prima manșă, sistem de calificare tur-retur)

Odense Håndbold (Danemarca)  –  ESBF Besançon (Franța) 25–23

Tertnes HE (Norvegia) – Storhamar HE (Norvegia) 31–26

Rocasa Gran Canaria (Spania) – CS Măgura Cisnădie (România) 28–24

HC Astrakhanochka (Rusia) – Thüringer HC (România) 28–25

Érd HC (Ungaria) – HC Kuban Krasnodar (Rusia) 39–32

Kastamonu GSK (Turcia) – Váci NKSE (Ungaria) 33–26

DVSC Schaeffler  (Ungaria) – ŽORK Jagodina (Serbia) 37–26

CS Gloria 2018 Bistrita (România) – CSM Corona Brașov (România)        25–27

Nantes Atlantique HB (Franța) – Siófok KC (Ungaria) 24–32

Zvezda Zvenigorod (Rusia) – HC Lada (Rusia) 24–36

Nykøbing Falster Håndbold (Danemarca) – Herning-Ikast Håndbold (Danemarca) 23–23

København Håndbold (Danemarca) – OGC Nice Côte d’Azur Handball (Franța) 32–23

Echipele calificate se vor înfrunta în faza grupelor. Aici, vor exista patru grupe a câte patru echipe (vor veni și ultimele clasate în grupele din Liga Campionilor).

Lotul de jucătoare al echipei Măgura Cisnădie 2019/2020

  • Portari: Andreea Ilie, Elena Voicu, Mirela Pașca și Cristina Popovici
  • Extreme dreaptă: Mădălina Predoi, Mălina Petrescu și Dijana Ujkić (Muntenegru)
  • Extreme stânga: Denisa Iuga, Ana Maria Tănasie, Diana Predoi și Valentina Panici
  • Pivoți: Cristina Nan și Cynthia Tomescu
  • Intermediari stânga: Andreea Stângă, Ada Moldovan și Jaqueline Anastácio (Brazilia)
  • Coordonatori: Tamara Smbatian (Ukraina), Mihaela Ani-Senocico și Roxana Gatzel
  • Intermediari dreapta: Adriana Crăciun

Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*