Lucrările la podul peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia avansează

Primăria a transmis că lucrările de modernizare și extindere a podului peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia avansează într-un ritm foarte bun și sunt în grafic.

Foto: Primăria Sibiu

Astfel, din 6 martie de când constructorul Geiger Transilvania a reluat lucrările după încheierea sezonului rece, și până în prezent s-au executat următoarele lucrări la partea din aval a podului, dinspre str. Malului:

Vechiul strat de asfalt și placa de beton au fost îndepărtate pentru a se putea extinde suprafața podului.

Foto: Primăria Sibiu

Printr-o operațiune specială și dificilă podul cu o greutate de 750-800 de tone a fost ridicat pe 48 de prese hidraulice, pentru a permite astfel înlocuirea elementelor de reazem a structurii podului

Apoi noua placă de suprabetonare a fost armată și turnată

De asemenea, s-a lucrat la structura metalică care va susține consola ce extinde podul. Pentru aceasta s-au turnat fundațiile.

În prezent se lucrează la grinzile care vor susține parapeții metalici ai podului. De asemenea, se lucrează la amenajarea pistei pentru biciclete pe sub pod.

În următoarea perioadă se va așterne hidroizolația pe pod, după ce se îndeplinesc condițiile tehnice necesare.

Foto: Primăria Sibiu

 

Modificări în trafic în contextul lucrărilor la pod: Dat fiind faptul că autobuzele Tursib circulă acum pe pod, pe strada Lemnelor s-a revenit la circulația în dublu sens, pentru fluidizarea traficului. Reamintim că toamna trecută, odată cu închiderea completă a podului, a fost necesară instituirea sensului unic pe această stradă pentru ca autobuzele să poată circula și vira.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*