Lucrările de extindere a școlii N. Iorga și construcție a unei săli de sport au continuat și în sezonul rece

“Lucrările de extindere a școlii N. Iorga și construcția unei săli de sport au continuat și în sezonul rece astfel că au avansat într-un ritm bun. Corpul nou de clădire este ridicat și se lucrează la interioare, iar sala de sport prinde formă. Reamintesc că am obținut finanțare europeană și pentru eficientizarea energetică a corpurilor de clădire existente, prin care vom finaliza modernizarea spațiilor unității de învățământ la care învață peste 1.500 de elevi.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu).

FOTO: Primăria Sibiu

Corpul nou de clădire, cu parter și 2 etaje a fost complet ridicat anul trecut. Înainte de intrarea în sezonul rece au fost montate geamurile și ușile exterioare astfel că s-a putut lucra și se continuă finisajele interioare – tencuieli, șape și pardoseli.

De asemenea, în prezent se amenajează instalațiile de utilități.

La sala de sport fundația a fost finalizată, iar în prezent se construiesc pereții.

În paralel, Primăria Sibiu a pornit o procedură de achiziție pentru dotarea cu mobilier a noului corp de clădire. Prin acest contract se vor cumpăra 660 de pupitre individuale cu scaune pentru elevi, catedre și scaune pentru profesori, dulapuri, cuiere și table albe magnetice.

O altă procedură de achiziție pentru care s-a și semnat contractului a fost pentru dotarea cu sisteme PC a sălilor din noul corp de clădire. În zilele următoare se va semna un contract și pentru achiziția de table interactive pentru fiecare sală. Astfel, dotările vor fi pregătite pentru a fi amplasate imediat ce se încheie lucrările.

Prin acest proiect se vor crea 22 de săli de clasă suplimentare și 1 laborator de chimie. De asemenea, școala N. Iorga va beneficia de o sală de sport pentru desfășurarea orelor de sport, dotată cu vestiare și depozite de materiale didactice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*