Lovitură dură dată evaziunii fiscale! Sute de mii de lei sustrase din bugetul statului – FOTO

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au făcut azi 5 percheziții domiciliare, în județele Sibiu (3) și Cluj (1) și în București (1), într-o cauză penală care vizează săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

FOTO: IPJ Sibiu

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2018 – 2021, un operator economic cu sediul inițial în municipiul Sibiu și, ulterior, în municipiul București, ar fi înregistrat în evidența contabilă cheltuieli fictive cu titlul de achiziții de la mai multe societăți. De asemenea, operatorul economic ar fi prestat servicii de construcții fără a înregistra veniturile realizate.

Prin aceste practici, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu 400.000 de lei.

În urma acțiunii din cursul acestei dimineți, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace de probă, telefoane mobile, documente și sume de bani.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Poliția Sectorului 6 și de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sibiu.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*