Locomotiva cu abur ”Nelu Popescu” trage mocănița weekendul viitor

Singurul exemplar funcțional din seria locomotivelor cu abur 764.159, construite la Uzinele 23 August din București, va putea fi admirat weekendul viitor, pe Valea Hârtibaciului, cu ocazia Zilelor Mocăniței 2022. Locomotiva a fost supranumită „Nelu Popescu”, după regretatul mecanic al mocăniței Huțulca de la Moldovița.

”În fiecare an încercăm să venim cu ceva nou la Zilele Mocăniței, iar în acest an noutatea este vedeta evenimentului – locomotiva cu abur 764.159, construită la Uzinele 23 August din București în înul 1949. Cea mai recentă adiție a flotei românești de locomotive cu abur de cale îngustă funcționale, ea a fost recondiționată și repusă în funcțiune abia în primăvara acestui an, fiind singurul exemplar din seria ei care se află în stare de funcționare. Este totodată sora geamănă a locomotivei noastre cu abur și a primit numele „Nelu Popescu”, după regretatul mecanic al mocăniței Huțulca de la Moldovița.”, transmit reprezentanții Asociației ”Prietenii Mocăniței”.
Puteți admira, mirosi, simți și fotografia noua ”vedetă” a Mocăniței weekendul următor, pe 10 și 11 septembrie, în gara Cornățel și pe traseu până la Hosman și retur, cu ocazia Zilelor Mocăniței 2022. Biletele sunt disponibile la https://sibiuagnitarailway.com/…/bilet-zilele-mocanitei/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*