Loc de joacă pentru copiii cu autism, proiectul Fundației UCOS la Maratonul Internațional Sibiu

Fundația Un copil, o Speranță, s-a înscris la Maratonul Internațional Sibiu cu un proiect îndrăzneț. Construirea unui loc de joacă dedicat copiilor cu autism.

Foto: Arhivă

Proiectul își propune să reabiliteze un loc de joacă aflat în spatele corpului A de clădire din cadrul Complexul de servicii de zi pentru copiii cu handicap și de consiliere și sprijin pentru familiile cu copii în risc social, beneficiari ai Fundației UCOS.

„Prin amenajarea acestui loc de joacă, copiii vor avea bucuria să petreacă clipe frumoase în curtea instituției noastre. Locul de joacă propus spre amenajare este adaptat copiilor noștri, poate fi folosit și de copiii din cartier și aduce bucurie prin petrecerea timpului în mijlocul lui. Este o locație cu o destinație multiplă: loc de terapie senzorială, loc de joacă, loc de întâlnire pentru copii, loc care încurajează practicarea sportului” au transmis inițiatorii proiectului.

Fundația UCOS este unicul furnizor de servicii de recuperare și terapie pentru copii cu autism, copiii cu retard mental, cu Sindrom Down, boli rare, cu handicap psiho-neuro-motor de vârstă mică (1-12 ani) din judetul Sibiu.

Fundația UCOS oferă servicii adaptate terapiilor si pregatirea pentru o viață independentă în Complexul de servicii de zi pentru recuperarea și terapia copilului cu handicap. Terapiile sunt complexe și se desfășoară pe toate ariile de dezvoltarea: cognitivă, de comunicare, motorie, de integrare senzorială, de dezvoltare a abilităților de viață independentă, de relaxare, de socializare.

Capacitatea centrului este de 100 de copii cu dizabilități în terapiile zilnice.
Preocuparea Fundației UCOS este îndreptată și spre părinții copiilor speciali, cărora le oferă săptămânal consiliere din partea specialiștilor pentru a ști cum să intervină la domiciliu, adaptat nevoilor copilului, dar și pentru continuarea psihoterapiei individuale și de grup pentru acceptarea diagnosticului copilului și pentru depășirea unor situații de criză ivite atât în relația cu copilul, cât și în ceea ce privește relația cu ceilalți copii.

Pentru realizarea proiectului, Fundația UCOS și-a propus un target de 30 000 de lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*