LINE-UP Academy: Oportunitate unică pentru managerii de festivaluri

ESTE FILM Festival (29 mai – 2 iunie 2024) continuă și în acest an să contribuie la dezvoltarea industriei și culturii festivaliere din România prin cea de-a doua ediție a LINE-UP: International Academy & Networking for Festival Managers, organizată în parteneriat cu Centrul Cultural German Sibiu. LINE-UP 2024 va avea loc în perioada 30 – 31 mai, la Sibiu și va reuni 17 participanți din 3 țări și 5 mentori. Tema ediției este ”How to Pitch Your Festival”.

FOTO: ESTE FILM Festival

LINE-UP Academy este primul proiect de acest gen din România și este conceput sub forma unei întâlniri anuale între producători, manageri de festivaluri de film și teatru, curatori de programe artistice, profesori universitari și studenți dornici să se lanseze în acest domeniu, cu scopul de a schimba experiențe, de a discuta noi tendințe manageriale, de a naște idei inovatoare și posibile colaborări.

După succesul primei ediții de anul trecut, numărul de participanți a crescut la 17, aceștia provenind din țări precum România, Ucraina și Serbia.

Cei care le vor fi mentori și sursă de inspirație la ediția din acest an a LINE-UP Academy sunt nume sonore din domeniul cultural teatral și cinematografic din România și din afara țării: Ada Solomon (primul producător român cu un film nominalizat la OSCAR, inclusă de către prestigioasa publicație The Hollywood Reporter în TOP 40 cele mai influente femei din industria cinematografică din anul 2023), Jelena Knežević (producător, fost Director Executiv în cadrul BITEF – Belgrade International Theatre Festival), Dana Dimitriu (Director BIFF – Bucharest International Film Festival), Mihai Mitrică (Director Animest – Festivalul Internațional de Film de Animație) și Vicențiu Rahău (Curator Indoor Events în cadrul FITS – Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu).

Programul LINE-UP Academy include o întâlnire introductivă, prezentări susținute de mentorii invitați, sesiuni de Q&A, workshop-uri interactive și o întâlnire finală de concluzii și feedback. Moderatoarea întâlnirilor desfășurate de-a lungul celor două zile va fi Iris Ordean, curator de artă contemporană și antropolog.

„ESTE FILM Festival începe să fie tot mai căutat nu doar de cinefili, ci și de către cei care activează sau doresc să capete experiență în organizarea și managementul evenimentelor culturale. Prin LINE-UP dorim să creștem noi generații de manageri de festival, să perfecționăm skill-uri, să construim un viitor pentru noi evenimente artistice și festivaluri pe termen lung, să contribuim la dezvoltarea industriei culturale în general. Ne bucurăm că la aceasta a doua ediție ne-au convins și mai mulți participanți decât anul trecut de interesul și hotărârea lor de a avea un insight în domeniul cultural de la niște profesioniști cu recunoaștere internațională”, a declarat Ioana Ciuban, director ESTE FILM Festival și managerul proiectului LINE-UP.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*