Liga IV: Inter joacă acasă după 4 luni

FC Inter revine mâine pe Stadionul Obor pentru prima partidă oficială pe teren propriu din acest an. De la ora 13, întâlnește AFC Quantum/Cuantic Arsenal Sibiu într-un meci din cadrul etapei a 15-a a Ligii a 4-a. Este primul pe puncte desfășurat în fața propriilor suporteri, după 4 luni fără o zi, ultima apariție fiind înregistrată în etapa a 12-a, pe 19 noiembrie, 10-0 (8-0) cu AFC Agnita.

foto arhivă: facebook/FC Inter

Locul secund în clasament, trupa antrenată de Călin Moldovan se păstrează încă din runda a 8-a la distanță de o victorie de marea rivală din actuala ediție, ACS Mediaș – noua echipă a municipiului de pe Târnava Mare după destrămarea Gazului Metan. Continuă să spere la un pas greșit al medieșenilor până la finalul lunii aprilie, când e programată următoarea dispută dintre FC Inter și ACS Mediaș, la Sibiu. Dacă niciuna dintre echipe nu greșește până atunci, pe 29 aprilie vom vorbi despre finala campionatului.

Gruparea sibiană a început sezonul cu o calificare facilă în sferturile Cupei României – zona Sibiu, la Copșa Mică, 10-1 cu CS Orășenesc, apoi a învins Sparta Mediaș, în deplasare, 3-0 (1-0) în etapa a 14-a. Încurajați de pe margine de numeroși suporteri, „spartanii“ au luptat din greu pentru a-și ajuta concitadina, însă diferența de valoare și-a spus în cele din urmă cuvântul. Inter a profitat din plin de experiența lui Daniel Tătar și a punctat de 3 ori după cornere bătute în gura porții de fotbalistul venit în această iarnă de la CSC 1599 Șelimbăr.

FC Inter continuă să aibă cel mai bun atac din ligă, cu 97 de reușite, și cea mai bună apărare, cu doar 9 goluri încasate. De asemenea, vârful Adi Greavu conduce în clasamentul golgeterilor cu 25 de goluri.

Gruparea sibiană e mare favorită mâine, mai ales că, în tur, pe Stadionul Voința, a depășit categoric AFC Quantum/Cuantic Arsenal cu 6-1 (4-1). Pentru Inter au marcat atunci Cătălin Tineiu (18′), Adrian Greavu (27′), Andrei Stoia (32’), Andrei Câmpean (34′), Ionuț Bărculeț (65′) și Cristian Standima (82’)

Mâine, la oaspeți lipsește Sebastian  Bujac, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

Tot mâine, la Mediaș, ACS Mediaș întâlnește Păltiniș Rășinari, pe Stadionul Sparta. Liderul seriei are parte de un meci complicat, în compania unei echipe imprevizibile, capabile de surprize. Păltiniș Rășinari a păstrat șanse la primul loc până aproape de finalul sezonului trecut, iar în acesta se menține în preajma podiumului. În acest moment ocupă locul 4, cu 7 victorii, 3 remize și 4 înfrângeri. A început anul cu o calificare în sferturile Cupei României – zona Sibiu, 4-2 (1-2), la AS Stăruința Laslea, dar a pierdut în etapa trecută, în campionat, 1-2 (1-1) pe teren propriu cu Unirea Miercurea-Sibiului.

În tur, ACS Mediaș le-a administrat rășinărenilor o corecție serioasă, 6-1 (3-0), cu suporteri pătimași în tribune. Giuliano Țili și Cristian Pajco au marcat fiecare câte trei goluri.

Programul etapei a 15-a (sâmbătă, 18 martie)

Ora 11, FC Avrig – FC Dumbrăveni

Ora 11, ACS Bradu – Leii Șura Mică

Ora 11, ACS Mediaș – ACS Păltiniș Rășinari

Ora 11, Unirea Miercurea-Sibiului – Sparta Mediaș

Ora 11, CS Orășenesc Copșa Mică – AFC Tălmaciu

Ora 13, FC Inter Stars 2020 – AFC Quantum/Cuantic Arsenal Sibiu

Ora 14, Voința Sibiu – AFC Agnita

CLASAMENT Liga a 4-a

sursa: AJF Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*