Licitații în impas

Licitația pentru reabilitarea sediului Ambulanței Sibiu a fost reluată, în lipsa ofertelor din partea constructorilor. Dezinteres și pentru proprietățile scoase la vânzare de Consiliul Județean.

“Întrucât niciun operator economic nu s-a prezentat la licitația privind servicii de proiectare și execuție amenajare interioară, reparații capitale la sediul Serviciului Public de Ambulanță Sibiu, Consiliul Județean Sibiu a reluat procedura. Termenul de depunere a ofertelor a fost stabilit pentru data de 7 iunie 2018. Valoarea estimată a contractului se ridică la 1.543.200,8 lei fără TVA”, anunță Ioana Căpățînă, purtătorul de cuvânt al Consiliul Județean.

Lucrările constau în izolarea termică a clădiri, reabilitarea încăperilor de birouri și a atelierului mecanic, reabilitarea rețelelor de apă, canal, energie electrică și energie termică. Consiliul Județean a prevăzut ca termen de realizare a investiției sfârșitul acestui an, însă rămâne de văzut dacă acesta va putea fi respectat, în condițiile în care până acum nu a putut nici să atribuie contractul.

Consiliul Județean a reluat și licitația privind un teren de peste 800 mp situat în apropierea stațiunii Păltiniș, pe drumul județean DJ 106 A Sibiu – Păltiniș, la km 21, și imobilul care a avut ca destinație canton de drum, compus din 5 camere și 3 holuri. Pentru această proprietate, instituția și-a propus să obțină cel puțin 70.490 lei, fără TVA.

Totodată, Consiliul Județean Sibiu scoate la licitație un teren de aproximativ 2.500 mp aflat în imediata apropiere a satului de vacanță Cisnădioara și a zonei de agrement Versailles. Licitația vizează și imobilul care a găzduit fostul canton de drum situat pe drumul județean DJ Cisnădie-Cisnădioara. Imobilul este compus din cameră, hol, bucătărie, cămară, bucătărie de vară și două magazii. Prețul de pornire a licitației este de 231.880 lei, fără TVA, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

În schimb, cele 63 de milioane de lei pentru modernizarea drumului județean DJ 141 Mediaș-Bârghiș, în lungime de aproximativ 26 km, au reușit să stârnească interesul firmelor specializate. “Consiliul Județean Sibiu a lansat procedura de achiziție publică pentru servicii de proiectare și execuția lucrărilor pentru proiectul «Reabilitare și modernizare DJ 141 Mediaș-Moșna-Pelișor-Bârghiș». Data limită de depunere a ofertelor este 13 iunie, ora 16. Deja mai mulți operatori economici, inclusiv din străinătate, și-au manifestat interesul pentru această procedură și au solicitat clarificări”, a menționat Ioana Căpățînă. Valoarea estimată a contractului este de 63.635.103,99 lei fără TVA, iar durata realizării contractului este de 30 de luni. Proiectul, finanțat din fonduri europene, are ca termen de finalizare data de 30 noiembrie 2021.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*