Liberalii cer adoptarea legii votului prin corespondență până în 1 noiembrie

PNL cere partidelor politice să adopte în regim de urgenţă Legea votului prin coresponenţă, până la 1 noiembrie, pentru a putea fi aplicată la alegerile parlamentare din 2016, a declarat, sâmbătă, copreşedintele PNL Alina Gorghiu, menţionând că BPN al partidului a adoptat o rezoluţie în acest sens.

„Astăzi, în unanimitate, am votat o rezoluţie prin care solicităm tuturor partidelor politice să îşi exprime public şi prin vot poziţia faţă de necesitatea adoptării în regim de urgenţă a Legii votului prin coresponenţă, până la data de 1 noiembrie”, a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, la finalul şedinţei BPN al PNL, de la Gura Humorului.

Potrivit rezoluţiei adoptate de Biroul Politic Naţional al PNL, „actul normativ trebuie să fie adoptat de Parlament până la 1 noiembrie, astfel încât România să-l poată aplica cu succes la alegerile parlamentare din 2016”.

„Partidul Naţional Liberal îşi afirmă deschiderea faţă de orice contribuţii pentru îmbunătăţirea proiectului de lege depus (de liberali – n.r.) în Parlament, pe care le consideră binevenite. PNL atrage atenţia, însă, asupra faptului că este singurul proiect redactat printr-o reală consultare cu asociaţiile românilor din străinătate şi, de aceea, chiar dacă este perfectibil, conţine prevederi care sunt agreate cu cei care vor beneficia de facilităţile legii”, se menţionează în rezoluţie, precizându-se că PNL a depus în Parlament, la începutul lunii martie, un proiect de lege cu privire la votul prin corespondenţă „pregătit împreună cu organizaţiile din Diaspora şi din ţară, dar şi cu experţi din partea Autorităţii Electorale Permanente”.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost mandatat de partid să elaboreze un set de principii care vor sta la baza legii votului prin corespondenţă şi să le trimită AEP, instituţie care va elabora, la rândul său, proiectul pe această temă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a spus, joi, că va prezenta săptămâna viitoare „un set de principii” privind legea votului prin corespondenţă, menţionând că adoptarea acestui proiect reprezintă una dintre priorităţile legislative ale PSD în această sesiune parlamentar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*