Liberal din Sibiu, participant la mitingul din Piața Victoriei: Ne-au fugărit ca pe câini!

Consilierii locali și județeni din PSD, dar și Prefectura Sibiu ar trebui să își ceară scuze public pentru „mizeria din Piața Victoriei”, este de părere Adrian Bibu, directorul Sălii Transilvania, un serviciu public aflat în subordinea Consiliului Județean Sibiu.

Liberalul a participat la „mitingul diasporei” din 10 august și descrie, într-o postare pe Facebook, ce s-a întâmplat.

„De vineri încoace mă gândesc la un lucru: consilierii locali și județeni din PSD ar trebui să își ceară scuze public pentru mizeria din Piața Victoriei. De asemenea Prefectura, că și reprezentant al unui guvern care și-a gazat cetățenii ar trebui să își ceară scuze. Mă gândesc că ei ar trebui să fie în primul rând sibieni și oameni de bine, și apoi membri ai unui partid din a cărui ordin sute de persoane au ajuns în spital.
Urmăresc pe Facebook filmele protestului și pot doar să confirm: da, s-a dat cu gaze lacrimogene și iritante, da, ne-au fugărit ca pe câini pe străzi. Când am ajuns în Piața Victoriei chiar le-am spus prietenilor că este ca acasă la Sibiu: cărucioare, căței, biciclete, oameni zâmbitori care își aruncau sticlele goale la gunoi. Peste 10 minute nu mai puteai respira și toți acești oameni fugeau disperați să scape de norul de fum. În jurul meu nu am văzut provocatorii, galeriștii sau cine au fost ăia. În schimb mi-am luat gaze de cel puțin 5 ori și am făcut kilometri încercând să îmi scot prietena din zonele periculoase când au început violențele asupra protestatarilor.
Așadar, domnilor consilieri PSD, dacă într-adevăr iubiți social-democrația și nu comunismul, dacă susțineți libertatea de exprimare și nu politica pumnului în gură, ne datorați nouă, sibienilor, și nouă, românilor de oriunde, scuze”, a scris Bibu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*