Leguma care protejează sănătatea articulațiilor. Scade pofta de mâncare și reduce simptomele ulcerului gastric

Leguma care protejează sănătatea articulațiilor. Această legumă este vedeta salatelor și este recomandată de specialiști datorită beneficiilor pe care le aduce sănătății noastre.

Leguma care protejează sănătatea articulațiilor, cu multe beneficii pentru organism. Indiferent de care salată preferăm să mâncăm, această legumă este de nelipsit, însă puțini știu ce beneficii poate să ne aducă asupra sănătății.

Castraveții sunt săraci în calorii și plini de vitamine și minerale. Ei sunt recunoscuți pentru conținutul ridicat de apă, fibre, antioxidanți și enzime, notează Monitorul de Cluj.

Leguma care protejează sănătatea articulațiilor. Scade pofta de mâncare

Leguma care protejează sănătatea articulațiilor. Castraveții conțin o cantitate mare de siliciu, o substanță care este esențială pentru asimilarea calciului, magneziului și fosforului, în organism. Consumate frecvent, aceste legume pot ameliora simptomele artritei și poate întări articulațiilor.

De asemenea, castraveții pot reduce pofta de mâncare, astfel ajutând persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus, rapid și sănătos. Contrar credinței populare, castraveții murați au puține calorii, conțin caroten, acid folic și calciu. Prin murare în saramură, castraveții nu-și pierd calitățile nutritive, deoarece produsul nu este tratat termic, scrie sfatulmedicului.ro.

Totodată, castraveții pot proteja și inima. Această legumă are un conținut ridicat de potasiu care combate efectele sodiului în organism, ajutând la reglarea tensiunii arteriale.

Leguma care protejează sănătatea articulațiilor. Reduce simptomele ulcerului gastric

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, castraveții pot reduce simptomele ulcerului gastric. Bogat în fibre, castravetele reglează digestia și ne poate scăpa de arsurile la stomac. Substanțele din compoziția sa pot alcaliniza mediul din stomac, făcându-l mai puțin acid și reducând simptomele gastritei sau ulcerului gastric, scrie doc.ro.

Leguma care protejează sănătatea articulațiilor. Pentru că au în compoziție fibre, în special pectină și fibră solubilă, castraveții luptă împotriva constipației și îmbunătățesc sistemul digestiv.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*