Let’s Do It Romania și Garda de Mediu dotează școlile din mediul rural cu laptop-uri și birouri

„Let’s Do It, Romania!” și Garda Națională de Mediu lansează concursul „Let’s Be ECO!”, dedicat unităților de învățământ din mediul rural. Scopul proiectului este susținerea comunităților din mediul rural prin reutilizarea resurselor.

Astfel, în cadrul proiectului vor fi distribuite peste 280 birouri și aproximativ 600 de calculatoare/laptop-uri.

Înscrieri până pe 27 ianuarie

Competiția din cadrul proiectului „Let’s Be ECO!” se va desfășura până în 30 aprilie 2017. Școlile pot solicita înscrierea în proiect la adresa concurs@letsdoitromania.ro, până la data de 27 ianuarie. Înscrierea  se realizează prin completarea unei scrisori de motivație și a unui formular de înscriere.

Pași de urmat

După înscrierea școlilor în concurs, elevii sunt invitați să creeze obiecte din materiale reciclabile și lucrări precum: machete, planșe, desene etc. Aceste activități au scopul responsabilizării elevilor pentru protejarea mediului înconjurător și însușirea corectă a conceptului de deșeu. Creațiile se trimit sub formă de fotografii la adresa de email concurs@letsdoitromania.ro. De asemenea, este important ca denumirea fiecărei poze să includă numele elevului, al clasei și al școlii.

Premiile puse în joc

Cele mai implicate 40 de școli din țară vor primi aproximativ 15 calculatoare desktop sau laptop și șapte birouri. Obiectele oferite sunt folosite, dar în perfectă stare de funcționare. Jurizarea participanților se va realiza de către organizatorii și partenerii proiectului. Vor fi luate în considerare criterii precum creativitatea, originalitatea și complexitatea lucrărilor, dar și nevoia argumentată în formularul de înscriere și numărul de elevi participanți raportat la numărul total de elevi din fiecare unitate de învățământ înscrisă. Însumarea punctajelor va da clasamentul celor mai implicate școli la nivel național.

Ideea din spatele concursului

Economia circulară este un concept de dezvoltare sustenabilă, pentru a diminua cât mai mult risipa. Acest lucru este realizabil prin consumul rațional de resurse. Odată cu tranziția la o economie circulară, accentul se mută pe refolosirea, repararea, recondiționarea și reciclarea materialelor și a produselor existente. Ceea ce se consideră drept „deșeu” se poate transforma într-o resursă. „Este un proiect care va ajuta școlile din mediul rural. Trebuie menținat că laptop-urile beneficiază de programe licențiate. Sperăm că, în acest fel, se vor putea crea și extinde laboratoare informatice în mediul rural, astfel încât elevii să beneficieze de condiții optime de studiu. Totodată, dorim să promovăm valorile ecologice“, susține comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, sibianul Bogdan Trif.

 

Andrei COȘULEANU | Project Manager Let’s Do It, Romania!

„Protejarea mediului începe de la prevenirea risipei. Acesta este scopul principal al acestui proiect: să prevenim risipa unor resurse extrem de importante. Decizia partenerilor de la Garda Națională de Mediu este lăudabilă și este un model de preocupare a unei instituții publice pentru protejarea mediului și combaterea risipei. Ne bucurăm că, pe lângă protejarea mediului, putem sprijini și educația în mediul rural.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*