La Rășinari s-a inaugurat Aleea Planetelor

Aleea Planetelor este un proiect care se adresează în primul rând copiilor pentru a-I face să îndrăgească știința, în special astronomia.

Foto: Mesagerul de Sibiu

 

Ideea proiectului a pornit de la Augustin Cristian Serafin, profesor al Cercului de Anticipație Științifică de la Palatul Copiilor din Sibiu.

Aleea Planetelor este de fapt un traseu de drumeție care pleacă de la Soare și trece prin toate planetele sistemului ostru solar. Distanțele dintre planete reproduc, la scară mult redusă, distanțele reale dintre planete. Astfel, se pleacă de la Soare, din centrul planetei Rășinari și se ajunge la Pluto, undeva pe Valea Caselor.

Foto: Mesagerul de Sibiu

 

Astăzi traseul a fost inaugurat în prezența primarului Rășinariului, Bucur Bogdan, și a celor care au contribuit la realizarea acestuia. Este vorba de profesorul Augustin Serafin și de Mihai Balaban, reprezentant al firmei UNIMAT.

„În primul rând vreau să mulțumesc colaboratorilor pe acest proiect, Palatul Copiilor și UNIMAT, pentru că au fost foarte deschiși față de acest proiect. Sper că vor fi cât mai mulți care vor veni să se bucure de o plimbare, iar pe lângă plimbare să descopere planetele sistemului nostru solar” a declarat primarul Bucur Bogdan.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Foto: Mesagerul de Sibiu

 

Traseul a fost parcurs astăzi de către un grup de copii și tineri ghidați de Mihai Balaban și de profesorul Augustin Serafin.

Proietul se dorește a fi un început pentru un proiect mult mai mare și anume construirea pe platoul Vălari, în apropiere de Păltiniș a unui observator astronomic.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*