La ordinea zilei: șoferi prinși în trafic băuți sau fără permis

Aproape zilnic oamenii legii depistează în trafic persoane inconștiente, care urcă la volan deși nu dețin permis, sau după ce au consumat alcool ori substanțe interzise.

foto: Arhivă

La data de 9 iulie a.c., în jurul orei 07.00, în orașul Ocna Sibiului, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Alămorului de către un localnic în vârstă de 52 de ani.

În urma verificărilor efectuate cu privire la situația bărbatului care conducea autoturismul, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

În aceeași zi, în jurul orei 20.25, în municipiul Sibiu, doi polițiști din cadrul Grupei Operative Canine, au observat și oprit ulterior în trafic, pe str. Ștefan cel Mare, un autoturism condus imprudent, șoferul acestuia intrând pe contrasens în repetate rânduri.

Pentru soluționarea intervenției, polițiștii au solicitat sprijinul polițiștilor rutieri, care,  în urma testării alcoolscopice a bărbatului au constat că se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul indicat fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceste condiții, șoferul (un sibian în vârstă de 48 de ani) a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*