La mulți ani, Adrian Matioc! Actorul TNRS împlinește astăzi 51 de ani.

Cunoscutul actor al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, Adrian Matioc, își serbează astăzi ziua de naștere.

foto: TNRS/Andrei Runcanu

 

Adrian Matioc este născut în 1973 și a absolvit Facultatea de Artă Teatrală din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în anul 1995. Ca actor al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu a colaborat cu mulți regizori importanți ai momentului și a dat viață unor personaje din cele mai diferite.

Pe scena TNRS îl puteți vedea în spectacole precum „Trei surori”, „Livada de vișini”, „Ora în care nu știam nimic unii de alții”, „Pescărușul”, „Mici crime conjugale” sau „Autobahn”.

Îl puteți revedea și în filme precum „Undeva la Palilula”, regia: Silviu Purcărete (2010), „The Dancing Dogs of Dombrova”, regia: Zack Bernbaum (2017), „Noapte.Iulie.Joi” (film scurt metraj), regia Marius Bogdan (2018) sau „J’irai mourir dans les Carpates”, regia Antoine de Maximy (2019)

În 2003 a primit Premiul pentru cea mai bună interpretare într-un rol principal masculin pentru rolul Hlestakov, din spectacolul „Revizorul” de N. V. Gogol, pus în scenă la Teatrul Municipal din Baia Mare, la Festivalul Internațional de Teatru „Atelier” din Sf. Gheorghe. În 2004 a fost nominalizat pentru cel mai bun actor în rol principal la festivalul TopFest din Târgu Mureş.
În 2012  a primit Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar pentru rolul Mache Răzăchescu „Crăcănel”, din spectacolul „D’ale Carnavalului”, la Festivalul Comediei Româneşti – festCO, ediţia a X-a

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*