La joacă, în siguranță

Asociația Munții Făgăraș, în parteneriat cu Asociația ECO4EST, Grădinița cu Program Prelungit nr. 18 Sibiu și Asociaţia Teatrul Vostru, a demarat proiectul „Un nou loc de joacă, un nou mod de viață – Reamenajarea spațiului verde al Grădiniței nr. 18 din Sibiu”.

gradinita 18 copii proiectProiectul este finanțat de MOL România și Fundația pentru Parteneriat prin programul Spații Verzi. În cadrul grădiniței își desfășoară activitatea 180 de preșcolari, îndrumați de o echipă de 12 educatoare. „Ne dorim să reamenajăm curtea interioară a Grădiniţei nr. 18 din Sibiu și să ajutăm cei 180 de copii care își petrec majoritatea timpului în sălile de clasă datorită lipsei amenajării adecvate a spațiului verde să se bucure de aer curat, de natură și de soare!”, motivează Adina Farcaș, vicepreședintele ECO4EST.

 Copii merituoși

 În prezent, băncuțele, balansoarele, toboganul și leagănele din curtea grădiniței sunt într-o stare avansată de uzură, având o vechime de peste 30 de ani. Prin resurse proprii, personalul grădiniţei s-a străduit să amenajeze spațiul verde și să recondiționeze  aparatele de joacă existente, însă vechimea lor şi lipsa de fonduri şi-au spus cuvântul, ele fiind acum un real pericol pentru copii. Pe lângă toate acestea, gardul care împrejmuiește spațiul verde nu îndeplinește normele optime de siguranță. „Ne dorim ca amenajarea acestui loc joacă să vină ca o răsplată a efortului copiilor, care de-a lungul timpului au fost premiaţi în urma participării la o serie de proiecte și concursuri cu tematică ecologică. Considerăm că, în urma reamenajării, locul de joacă va oferi copiilor atât posibilitatea de relaxare, cât și aceea de a-şi dezvolta abilitățile intelectuale, emoționale și fizice, deoarece rolul benefic al vegetației pentru organismul uman este indiscutabil”, conchide Farcaș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*