Kuti: „Mergem la Brașov să câștigăm!“

CSU Sibiu are parte de prima deplasare din faza a doua a Ligii Naționale de baschet masculin. Azi 5 februarie, de la ora 18, întâlnește Corona Brașov, în Sala Sporturilor „D.P. Colibași“, meci care va fi transmis în direct de DigiSport.

foto: facebook/CSU Sibiu

„Vulturii“ se află în acest moment pe locul 5 în clasament, cu 14 pct (bilanț 5-4), în urma U-BT Cluj Napoca (20 pct), CSM CSU Oradea (18 pct.) și la un punct distanță de FC Argeș și CSM Tg. Mureș. Vor avea parte de un duel complicat, chiar dacă la prima vedere sunt favoriți, în condițiile în care Corona s-a instalat la coada clasamentului (11 pct, bilanț 2-7). Meciul încheie etapa a 20-a, o victorie sibiană urmând să readucă CSU pe podium, în urma U-BT și CSU Oradea.

sursa: LNBM

Corona s-a calificat în Top 10 de pe locul 4 în Conferința A, cu un bilanț pozitiv (10-6). N-a speriat granzii U-BT sau CSO Voluntari, bifând totuși o victorie acasă, cu Rapid, în prima etapă din retur. La debutul în Top 10, brașovenii au cedat acasă cu FC Argeș Pitești, scor 70-80 (32-39).

Principalul marcator al echipei brașovene, în acest sezon, este Wendell Kerry Williams Jr., cu o medie de 12,4 puncte/meci (15 puncte cu FC Argeș). Echipa marchează destul de mult, principala slăbiciune fiind așadar apărarea.

La meciul de azi, Mouhamed Barro își va întâlni vărul Ousmane Barro, pivot senegalez cu experiență de peste un deceniu în baschetul românesc, principalul recuperator al gazdelor, cu 7,6 reușite/meci.

Nandor Kuti (foto: facebook/CSU Sibiu)

Antrenorul Tomas Rinkevicius e convins că va fi un meci dificil, Corona Brașov având energia echipei nou promovate, care joacă la turație mare fiecare meci. Însă cuvântul de ordine la Sibiu e victoria. „Ne-am antrenat bine săptămâna aceasta, suntem motivați și mergem la Brașov să câștigăm“, a declarat Nandor Kuti înaintea deplasării.

Rezultatele înregistrate în etapa a 20-a a Ligii Naționale de baschet masculin, a 2-a din partea secundă a sezonului:

Grupa 1-10

Dinamo București – CSM Târgu Mureș 84-95

CSM CSU Oradea – CSO Voluntari 96-89

CSU Constanța – CS Rapid București 81-70

U-BT Cluj-Napoca – FC Arges Pitești 88-69

Grupa 11-18

SCM Timișoara – Petrolul Ploiești 89-75

CSM 2007 Focșani – CSM Târgu Jiu 75-93

Laguna București – SCMU Craiova 48-75

CSM Galați – CS Vâlcea 106-118

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*