Klaus Iohannis promite la Sibiu: „Am vorbit cu colegii din educație și lucrurile se vor rezolva”

Președintele Klaus Iohannis, care s-a aflat joi la Sibiu într-o vizită oficială împreună cu președintele Republicii Federale Germania, Frank Steinmeier, a făcut glume neinspirate cu elevii soției sale, care îl așteptau în fața FDGR. „Facem o poză?… Stați așa să nu fiți în spate…. Vă doresc o zi frumoasă! Vedeți că până și greva are ceva avantaje”, le-a spus Klaus Iohannis de la Colegiul Național Samuel von Brukenthal din Sibiu.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Deși inițial nu a vrut să facă declarații pe tema grevei din învățământ, odată ajuns la Cristian, după încheierea întâlnirii oficiale, Președintele Iohannis a răspuns la întrebări legate de situaţia actuală din învăţământ.

În contextul în care astăzi este ziua cu numărul 4 în care profesorii protestează, iar elevii nu pot profita de unul dintre drepturile pe care le au, și anume dreptul la educație, Klaus Iohannis este optimist și mizează pe profesionalismul colegilor din cadrul Ministerului Educației. Întrebat ce sfat le-ar da elevilor care stau acasă în aceste zile, Președintele a declarat: „Să aibă încredere că lucrurile se vor rezolva. Am vorbit cu colegii din educație și totul va fi bine, lucrurile se vor rezolva”.

Președintele României, de partea profesorilor

Fiind la bază profesor, Klaus Iohannis pare să își înțeleagă colegii de breaslă și să își dorească ca situația să se îmbunătățească. „Solicitările dascălilor sunt întemeiate. Este poate chiar puțin greu de înțeles și de transmis de ce dascălii sunt o categorie care câștigă foarte puțin, și în același timp, oferă comunității totul”, a declarat conducătorul țării.

Deși susține că salariile din sistemul de învățământ trebuie mărite, Iohannis este conștient de faptul că aceste probleme nu se pot rezolva cu ușurință. „În același timp trebuie să privim că lucrurile nu pot fi îndreptate de pe azi pe mâine. De aceea cred că trebuie să vedem ce se poate face repede, Guvernul a promis câteva chestiuni. Convingerea mea este că aceste chestiuni se vor rezolva într-un viitor nu îndepărtat”, a mai menționat Președintele.

Noile legi ale educației, aprobate în Parlament

În timp ce profesorii fac grevă, în Parlament se aprobă noi legi ale educației. Klaus Iohannis a precizat că a rămas surprins, poate chiar puțin dezamăgit de faptul că singura preocupare a cadrelor didactice rămâne renumerația, în contextul în care lucrurile sunt într-o continuă evoluție în învățământ: „Recunosc, am rămas puțin surprins că nimeni din cei care au organizat greva n-a constatat că Parlamentul exact în această perioadă Parlamentul a aprobat noile legi ale educației”

„Dascălilor, părinților și elevilor le spun atât: aveți încredere, lucrurile se vor îmbunătăți~ Și contextul general, și felul în care va funcționa sistemul educațional și sunt convins că și  salarizarea personalului didactic va fi îmbunătățită, deoarece avem nevoie de acest lucru în România”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*