Juriul a decis PREMIILE Salonului Internațional de Artă Fotografică Sibiu | GALERIE FOTO

După trei zile de dezbateri aprinse, juriul Salonului Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu a desemnat câștigătorii ediției 2018.

Miile de imagini ȋnscrise ȋn competiție s-au transformat ȋntr-o provocare plăcută pentru prestigiosul juriu internațional, care, după o analiză atentă, a acordat medalii, menţiuni şi premii speciale pentru artiştii fotografi veniți din toate colţurile lumii. Membrii juriului au fost Balási Csaba – MFIAP (România), Kerekes Istvan – EFIAP/D3 (Ungaria) și Fred Nuss – AFIAP (România). Medaliile şi menţiunile sunt acordate de principalele federaţii de specialitate de pe cele trei continente (Europa, Asia, America), ediţia din acest an fiind patronată de Fédération Internationale de l’Art Photographique (FIAP), Photographic Society of America (PSA), Images Sans Frontière (ISF), International Union of Photographers (IUP) și Asociaţa Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

Artiști fotografi din 47 de țări din Europa, Asia, America, Africa și Australia au participat la cele trei secțiuni ale ediției a 19-a: liberă, creativă și natură. Sarcina membrilor juriului nu a fost ușoară întrucât calitatea imaginilor și varietatea acestora au depășit așteptările. În urma deliberărilor, au fost selectate și premiate cele mai bune fotografii. Cele mai valoroase și mai râvnite medalii din lumea fotografiei vor pleca anul acesta în toate colțurile lumii, din Malaezia sau Hong Kong, până în Sri Lanka, Republica Dominicană sau Australia. Printre câştigători se numără şi opt români care şi-au adjudecat 14 premii. Între aceștia se află și sibianul Dan Ştefan Nicolae Şușa, care a obţinut o binemeritată medalie de argint AAFR la secţiunea Creative.

,,Diversitatea și creativitatea acestor imagini valoaroase primite din toate colțurile lumii ne-a onorat și copleșit. Sperăm că deciziile luate – decizii departe de a fi ușoare, vor construi o selecție de opere care vor delecta privirile amatorilor artei fotografice, atȃt ȋn cadrul vernisajului, cȃt și prin intermediul catalogului de cinci stele cu care acest eveniment ne-a obișnuit”, declară organizatorii.

Vernisajul Salonului Internațional de Artă Fotografică Sibiu, ediția a 19-a, va avea loc în data de 7 octombrie, în Sala de Expoziții a Primăriei municipiului Sibiu.

Evenimentul este organizat de Fotoclubul Orizont și Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu şi este co-finanţat de Primăria municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu, Ministerul Tineretului şi Sportului, precum și de Consiliul Judeţean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*