Judoka Daniel Natea intră printre ambasadorii Sibiului și va da lovitura de începere la FCH – Sepsi OSK

Multiplul campion sibian Daniel Natea a fost cel ales să dea, în mod simbolic, lovitura de începere a meciului din Cupas României între FC Hermannstadt și Sepsi OSK.

Sursa foto: Facebook FC Hermannstadt

Judoka Daniel Natea a obținut rezultate remarcabile la categoria +100 kg, atât la judo cât și la sambo – un stil de judo originar din Rusia, în care sportivii pot apela și la procedee de lupte libere și de ju jitsu.

În 2012, la sambo, a cucerit atât titlul continental, cât și pe cel mondial.

În 2013 și 2014, la Campionatele Europene de judo U 23 (rezervate sportivilor cu vârste sub 23 de ani), a obținut medaliile de bronz.

În 2016, a obținut medalia de bronz la Campionatele Europene, a câștigat Openul European de la Praga și World Masters Gold din Guadalajara. Grație acestor rezultate, la sfârșitul lunii mai, la categoria +100 kg, a ocupat locul 6 în clasamentul mondial general și și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde s-au calificat primii 22 clasați la fiecare categorie de greutate.

Sibianul Daniel Natea a devenit anul acesta campion mondial la Sambo, fiind cel mai bun la categoria 88+. La competiția care s-a desfășurat în Republica Dominicană, România a câștigat în premieră titlul mondial.

Daniel Natea intră astăzi printre Ambasadorii Sibiului și va da în mod simbolic lovitura de începere la FCH vs SEPSI OSK

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*