Județul din România unde 7 din 10 persoane apelează la 112 pentru că nu-și găsesc mașinile. Uită unde le-au parcat.

Într-un județ din România, 7 din 10 persoane sună la 112 să anunțe că nu-și găsesc mașinile, aceștia uitând unde le-au parcat.

foto: Pixabay.com

Într-un județ din România, 7 din 10 persoane sună la 112 să anunțe că nu-și găsesc mașinile, aceștia uitând unde le-au parcat.

Este vorba de județul Vaslui, unde multe persoane sună la 112 pentru a declara că le-au fost furate mașinile, când adevărul este că uită unde le-au parcat, scrie vremeanoua.ro., citat de Monitorul de Cluj.

Șeful IPJ Vaslui, Dan Pelin, a precizat că aproximativ 70%, poate chiar mai bine, dintre furturile auto, sunt generate de greșelile  persoanelor vătămate care uită unde își parchează autoturismele și sesizează că le-a dispărut mașina.

„În acest fel, demarăm cercetările și descoperim că realitatea este cu totul alta”, a declarat comisarul șef Dan Pelin.

Un astfel de caz a avut loc în această săptămână, când un vasluian a sunat la 112 să reclame faptul că a venit la spital și, la plecare, nu și-a mai găsit mașina. Ulterior, acesta a realizat că, de fapt, și-o parcase ceva mai departe de unitatea spitalicească. De menționat că, anul trecut, în județul Vaslui s-au reclamat în județ 37 de furturi auto, din care peste 25 au fost cetățeni puțin dezorientați.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*