Judecătorul clujean Cristi Danileț iese la pensie

Judecătorul clujean Cristi Danileț a depus cerere de pensionare, anunță Monitorul de Cluj.

Foto: Cristi Danileț Facebook

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) are pe ordinea de zi a ședinței programate pentru săptămâna viitoare, eliberarea din funcție, prin pensionare, a magistratului de la Tribunalul Cluj.

Secția pentru judecători a CSM are pe ordinea de zi din 10 ianuarie cererea de pensionare depusă de judecătorul clujean Cristi Danilet (48 de ani), în prezent magistrat la Tribunalul Cluj, potrivit agendei instituției.

Danileț s-a intors în magistratură în primăvara anului trecut, după ce a câștigat și al treilea proces cu Inspecția Judiciară.

Judecătorul Cristi Danileț a fost exclus din magistratură de CSM pentru prima oară în decembrie 2021, pentru manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţelele de socializare.

În mai 2022, Consiliul Superior al Magistraturii l-a exclus din magistratură pentru a doua oară pe judecătorul Cristi Danileț, pe motiv că a făcut politică prin participarea la activitatea unor ONG-uri din care făcea parte.

În iulie 2022, judecătorul Cristian Danileț a fost exclus pentru a treia oară din magistratură de către Secția pentru judecători a CSM în materie disciplinară, cu majoritate de voturi, pentru exercitarea funcției cu gravă neglijență.

În toate cele trei cazuri, judecătorul Cristi Danileț a câștigat definitiv în instanță. Acesta a revenit în magistratură în primăvara anului trecut, după ce a obținut câștig de cauză în al treilea proces cu CSM.

În urmă cu doi ani,  Cristi Danileț a fost premiat de Grupul pentru Dialog Social (GDS) pentru activitatea sa din anul 2021. În noiembrie 2022, Danileț devenea cetățean al Republicii Moldova, în urma unui decret semnat de președintele Maia Sandu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*