Joc decis de un cot nefericit! UTA – FC Hermannstadt 1-0 (0-0)

UTA a luat 3 puncte de aur, în această seară, după ce a învins norocos FC Hermannstadt, scor 1-0 (0-0) în ultimul meci din runda a 5-a a play-out-ului SuperLigii României la fotbal.

foto arhivă: facebook/FCH

Echipă harnică și disciplinată, FC Hermannstadt a „adormit“ întreaga primă repriză jocul propus de Mircea Rednic, noul antrenor al „Bătrânei Doamne“. Așa cum declara ieri, înaintea plecării, Marius Măldărășanu reușea practic să își țină elevii concentrați, după o serie excelentă care aproape ne-a scos din lupta pentru supraviețuire în Superligă.

În pericol de retrogradare, UTA a căutat să pună presiune, cu sprijinul a aproape 7000 de fani în tribune, dar FCH a acoperit excelent spațiile din teren, destrâmând foarte devreme orice acțiune a gazdelor. Mai mult, pe contraatac, sibienii au semnat ocaziile reprizei. Balaure (’30 – șut bun, puțin peste), apoi Limaj (‘36) în două rânduri în decurs de un minut. A doua oară, a plasat spre colțul scurt, din 15 metri, puțin pe lângă. FCH avea să închidă seria prin Paraschiv, șut de la 25 de metri reținut de Iacob.

La reluare, UTA s-a aruncat cu disperare în atac și, la chiar prima minge în careul sibian, jocul s-a schimbat brusc. Cu spatele la poartă, Mino Sota a atins balonul cu cotul în mod nefericit în încercarea de a degaja din întoarcere, iar centralul avea să dicteze penalti după ce faza a fost analizată cu sistemul VAR. Roger (‘51) a tras în dreapta lui Letica, care a ghicit colțul, dar mingea a intrat în plasă: 1-0

Tribunele s-au animat, UTA s-a înviorat, iar în minutul 56, Letica s-a întrebuințat pentru a bloca în careul mic din fața lui Postolachi. Apoi, Otele (‘57) ne-a dat și el emoții.

Măldărășanu a mutat apoi pentru mai multe baloane în atac, jucând cu 2 vârfuri autentice, după introducerea lui Babic în minutul 65.

Opruț (69) a dat semnalul ofensivei sibiene cu un șut din careu, parat de Iacob. Dar imediat a venit o întâmplare care ne-a dat fiori tuturor. Tânărul arădean Rareș Pop s-a prăbușit pe gazon după un șut pe lângă poarta lui Letica. Jocul s-a întrerupt minute bune, jucătorul gazdelor fiind transportat la marginea terenului cu ambulanța.

Nefericitul eveniment a „tăiat“ complet elanul sibienilor, jocul intrând într-o luptă surdă, cu UTA căutând să închidă partida. Ba chiar, pe o contră, Anton (81) l-a întins bine pe Letica, apoi, chiar în final, Stahl (’90 + 7) a marcat din careu, dar a fost semnalizat în poziție de ofsaid.

FC Hermannstadt: Letica – Butean, Bejan, I. Stoica, Opruț – Sota Mino, Alhassan (‘49, Biceanu) – Balaure (65, Bărbuț), Limaj (’65, Babic), C. Popescu (’90, Oroian) – Paraschiv. Antrenor: Marius Măldărășanu

UTA Arad: Fl. Iacob – R. Benzar, Benga, Hoxhallari, Abeid – Roger (, Anton), Batha, Ubbink (‘89, Vukcevic) – M. Pop (77, Șteau), Milosevic (45, Postolachi), Otele (‘65, Stahl). Antrenor: Mircea Rednic

În etapa viitoare, FC Hermannstadt va întâlni pe teren propriu FCU 1948 Craiova, luni 8 mai, de la ora 16,30.

CLASAMENT

sursa: flashscore.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*