Jandarmii sibieni, la datorie și în acest sfârșit de săptămână

În acest sfârșit de săptămână jandarmii sibieni vor fi prezenți la evenimentele culturale, sportive și recreative care se desfășoară pe raza județului Sibiu.

Foto: Arhivă

În perioada 6-8 octombrie, pentru buna desfășurare a evenimentelor care vor avea loc pe raza județului și pentru a crea o atmosferă de siguranță în cadrul comunității, jandarmii sibieni continuă acțiunile specifice de asigurare a ordinii și siguranței publice.

În acest sens, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu vor acționa pentru siguranța participanților și vor asigura măsurile de ordine publică la evenimentele ”Ziua Recoltei” din Mediaș,”Criteriul Toamnei”, ”Tradiții de toamnă” din Sadu și la meciul de fotbal disputat între echipele CSC 1599 Șelimbăr și AFC Unirea 04 Slobozia.

”Le recomandăm tuturor participanților la evenimente să respecte indicaţiile organizatorilor și forțelor de ordine, să supravegheze cu atenție copiii, să aibă grijă de bunurile personale, iar în cazul în care se află într-o situație dificilă să solicite sprijinul jandarmilor.

Tot în acest sfârșit de săptămână, jandarmii montani sibieni sunt alături de turiști în stațiunile Bâlea și Păltiniș, pregătiţi să acorde sprijin persoanelor aflate în dificultate în zona montană”, spune lt Floriana Pincioiu, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Sibiu.

Pentru a evita producerea unor situații neplăcute, jandarmii sibieni le recomandă turiștilor:

– să se echipeze corespunzător zonei montane;
– să nu se aventureze pe traseele turistice după lăsarea întunericului și fără echipamentul adecvat;
– să folosească doar traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu;
– să nu lase în urmă resturi menajere și să respecte prevederile legale în ceea ce privește activitatea de picnic;
– totodată, pentru siguranța cetățenilor, este necesar ca atunci când întâlnesc animale sălbatice, să nu se apropie de acestea pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni, motiv pentru care menționăm importanța conștientizării pericolului la care se pot expune prin astfel de acțiuni.

Dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale sau dacă vă aflați într-o situație dificilă, solicitați ajutorul forțelor de ordine aflate în dispozitiv sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.
Jandarmii sibieni sunt permanent la datorie!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*