Jandarmii sibieni la datorie în acest weekend

În perioada 25-27 august, pentru buna desfășurare a evenimentelor care vor avea loc pe raza județului și pentru a crea o atmosferă de siguranță în cadrul comunității, jandarmii sibieni continuă acțiunile specifice de asigurare a ordinii și siguranței publice.

Foto: Arhivă

În acest sens, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu vor acționa pentru siguranța participanților și vor asigura măsurile de ordine publică la „Focus in the Park”, „Festivalul Gastronomic al Romilor” și la meciul de fotbal disputat între echipele ACS Mediaș și CSM Unirea Alba Iulia.

„Le recomandăm tuturor participanților la evenimente să respecte indicaţiile organizatorilor/forțelor de ordine, să supravegheze cu atenție copiii, să aibă grijă de bunurile personale, iar în cazul în care se află într-o situație dificilă să solicite sprijinul jandarmilor.

Tot în acest sfârșit de săptămână, jandarmii montani sibieni sunt alături de turiști în stațiunile Bâlea și Păltiniș, pregătiţi să acorde sprijin persoanelor aflate în dificultate în zona montană.

Pentru a evita producerea unor situații neplăcute, le recomandăm turiștilor să se echipeze corespunzător, să nu se aventureze pe traseele turistice după lăsarea întunericului și fără echipamentul adecvat, să folosească doar traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu, să nu lase în urmă resturi menajere, să respecte prevederile legale în ceea ce privește activitatea de picnic, iar dacă întâlnesc animale sălbatice să nu se apropie de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni.

Dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale sau dacă vă aflați într-o situație dificilă, solicitați ajutorul forțelor de ordine aflate în dispozitiv sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112” a transmis Lt. Floriana Picioiu, purtător de cuvânt al IJJ Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*