Jaf în plină stradă! A stropit-o cu gaz lacrimogen și i-a smuls telefonul

La data de 28 iunie a.c., în jurul orei 18.35, prin apel 112, o femeie a sesizat Poliția Municipiului Sibiu cu privire la faptul că, în timp ce se afla în zona străzii Constituției, în municipiul Sibiu, un tânăr necunoscut i-ar fi pulverizat gaz iritant lacrimogen în față și i-ar fi smuls telefonul mobil, după care ar fi fugit.

FOTO: Mesagerul de Sibiu

Mai multe echipaje ale forțelor de ordine au fost direcționate în zonă, persoana în cauză fiind prinsă în scurt timp de către polițiștii Biroului de Ordine Publică Sibiu, pe strada 9 Mai. S-a constatat că este vorba despre un tânăr în vârstă de 19 ani, din orașul Copșa Mică.

Jandarmii sibieni care au intervenit la fața locului au găsit tubul de spray cu gaz lacrimogen și l-au predat polițiștilor în vedere continuării cercetărilor.

Telefonul mobil a fost recuperat grație prezenței de spirit a unui tânăr care, în timp ce conducea un autoturism în zonă, a auzit strigătele de ajutor ale femeii, a oprit, a coborât din mașină, l-a imobilizat pe presupusul autor pentru scurt timp și i-a luat telefonul, înainte ca presupusul autor să fugă din nou.

Din primele cercetări s-a stabilit că, la data de 28 iunie a.c., prin intermediul unui site de vânzări – cumpărări, tânărul ar fi contactat-o pe victimă, care postase un anunț de vânzare a unui telefon mobil, cu așa zisa intenție de a achiziționa telefonul, în valoare de 3.400 de lei, și i-ar fi propus să se întâlnească pentru finalizarea achiziției în zona stației CFR Sibiu.

Inițial, cei doi s-au întâlnit într-un spațiu public deschis, însă, sub pretextul că este însoțit de un copil minor care îl așteaptă într-o mașină, tânărul ar fi convins-o pe femeie să se deplaseze într-o zonă mai retrasă, unde i-ar fi pulverizat gaz iritant lacrimogen, i-ar fi smuls telefonul și ar fi fugit.

Femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, fără a rămâne internată.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru tâlhărie calificată. În baza probatoriului administrat, față de persoana bănuită s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate la nivelul Biroului de Investigații Criminale Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*