Ivan Patzaichin și-a dat întâlnire cu sibienii

Muzeul ASTRA anunță că duminică, 14 iulie, între orele 17.00 și 20.00, marele maestru emerit al sportului românesc Ivan Patzaichin va fi prezent la evenimentul ASTRA Multicultural.

„Domnul Ivan Patzaichin va fi prezent aici alături de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, iar prin acest demers se alătură evenimentului ASTRA Multicultural cu un atelier pentru copii și plimbări cu canotcile Rowmania. Indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă, cei interesați sunt bineveniți pentru a vâsli în canotci de 10+1 locuri. Cei mici sunt invitați să vadă cum se fac bărcile, fiindcă avem un atelier special pentru ei, o primă lecție de introducere în construcția de bărci de lemn – Atelierul Mobil“, se arată într-un comunicat al instituției de cultură.

foto: Sorin Nainer

Evenimentul își propune să prezinte diversitatea și bogăția patrimoniului cultural și hidrografic românesc într-o manieră care să-i determine pe participanți să își asume tradițiile și obiceiurile și să îi învețe cum să le adapteze la nevoile și specificul modernității.

Activitățile fac parte din campania Apele Unite ale României (A.U.R.), inițiată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și desfășurată în parteneriat cu Atelierul Mobil. Aceasta propune activități de educație non-formală, ecologizare și sport în aer liber – în speranța angrenării comunităților într-un exercițiu de descoperire, prețuire și protejare a apelor ce le traversează, de valorizare a peisajului urban riveran, folosindu-se de următorul motto: „O apă sănătoasă și iubită de locuitori poate contribui la consolidarea profilului identitar al localității“.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*