„Istorie, identitate și mentalități colective românești în secolele XVIII-XX”, o carte document scrisă de profesorul Petre Din

Profesorul de istorie de la Liceul Gheorghe Lazăr din Avrig, Petre Din, a publicat recent la Editura Napoca Star din Cluj, volumul „Istorie, identitate și mentalități colective românești în secolele XVIII-XX”.

Foto: Mesagerul de Sibiu

 

Volumul recent apărut este alcătuit din 11 studii publicate sau în curs de publicare în diverse reviste de specialitate. Prezentând informații istorice despre personalități culturale, religioase, aspecte ale identității naționale și ale mentalității colective românești, cartea își propune să întregească imaginea societății românești între secolele XVIII și XX.

Corectura volumului aparține prof. Grațiana Marina, iar traducerea rezumatelor este făcută de către prof. Claudia Nedelcu și prof. Cătălina Cimpoieru.

Petre Din este membru al Ligii Scriitorilor din România și, în această ipostază a fost premiat de de această instituție, în anul 2020 pentru cartea sa „Primul Război Mondial. Viață cotidiană și mentalități colective”, volum publicat în august 2019.

Deasemenea Petre Din este autorul volumului „România și Primul Război Mondial. Istorie și mentalități colective”, care a fost premiat în 2023 de către Liga Scriitorilor Români cu Premiul Special și Diploma de Excelență.

Petre Din este doctor în istorie și profesor de științe socio-umane și istorie la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Avrig.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*