Isabelle Huppert la FITS: „Teatrul este ţara mea”

„Teatrul este ţara mea, o ţară imensă, fără frontiere, fără prejudecăţi”, a spus Isabelle Huppert, după ce a primit sâmbătă o stea pe Aleea Celebrităţilor, în cadrul Galei Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS).

foto: Sebastian Marcovici

„Sunt mişcată. Sunt onorată. Vă mulţumesc. Sunt atât de mişcată că mă aflu azi, la Sibiu! Cred că asta e forţa teatrului. Teatrul creează o lume. Ce înseamnă teatrul pentru mine? Celălalt. Dialogul cu celălalt. Teatrul ne dă puterea de a ne imagina lucruri. Vă mulţumesc mult. Sunt emoţionată. Sunt mişcată. Teatrul este ţara mea. Este o ţară imensă, fără frontiere, fără prejudecăţi. Să trăiască teatrul!”, a afirmat Isabelle Huppert.

Ieri, Isabelle Huppert a dialogat cu regizorul Cristian Mungiu despre actorie şi filme. Cu acest prilej, actriţa şi-a exprimat convingerea că filmele ar trebui prezentate în limba originală. „Sunt întotdeauna de acord cu regizorul, nu îmi amintesc să fi existat vreun moment în care să se fi întâmplat altfel. (…) Ştiu că există actori care rămân în personaj şi după terminarea filmărilor, însă mie nu mi s-a întâmplat niciodată. După ce se trage ultimul cadru, nu-mi mai pasă de acel rol. (…) Cred foarte tare că filmele trebuie prezentate în limba originală – folosindu-se subtitrări -, nu dublate”, a afirmat Huppert.

Ea a mărturisit în dialogul cu regizorul român că a improvizat cel mai mult până acum cu Gerard Depardieu. „Gerard Depardieu este unul dintre actorii cu care am improvizat cel mai mult până acum. Îmi place să improvizez, şi nu să învăţ totul mot-a-mot, de aceea uneori mă emoţionam în faţa camerei dacă nu aveam voie să improvizez. Îmi este dificil să răspund la curiozităţi despre firea mea; nu pot să spun dacă sunt sau nu introvertită, de exemplu”, a mai declarat Isabelle Huppert, relatează Agerpres.

Isabelle Huppert a jucat în peste 100 de filme şi în numeroase producţii. A câştigat multiple premii pentru cea mai bună actriţă: la Festivalul de film de la Cannes pentru Violette Noziere şi Pianista, la Festivalul Internaţional de Film de la Moscova pentru Madame Bovary, la Festivalul de Film de la Veneţia pentru ‘Une affaire de femmes’ şi ‘La Ceremonie’, care i-a adus şi Premiul Cesar. În 2017, Isabelle Huppert a câştigat un Glob de Aur, Premiul European pentru Teatru şi a fost nominalizată la Oscar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*