Ireal! Violatorul unei fetiţe de 12 ani, lăsat liber de procurori. Minora a rămas însărcinată cu agresorul.

Caz revoltător în Bihor. O fetiță de doar 12 ani a fost violată de un bărbat care îi era tată vitreg, iar procurorii l-au lăsat liber. Minora a rămas însărcinată în urma violului.

 

foto: freepik.com

Caz revoltător la Parchetul Marghita, județul Bihor, unde un bărbat reţinut pentru violarea fetiţei de 12 ani a concubinei sale a fost lăsat să plece acasă următoarea zi, potrivit ebihoreanul.ro citat de Monitorul de Cluj.

Motiv halucinant al procurorilor

Procurorii au refuzat să-i solicite arestarea dintr-un motiv halucinant. Aceștia susţin că aşteaptă dovada experţilor că fetiţa nu şi-a dat consimţământul pentru a întreţine relaţii sexuale cu bărbatul care, acum, îi e şi tată vitreg, şi tatăl copilului ei.

Scandaloasa poveste a fost semnalată în comuna Spinuş, unde fetiţa locuieşte împreună cu mama, fratele ei geamăn şi o soră, în casa deţinută de concubinul mamei.

„Vânzătoarele de la magazinul din sat au văzut-o, în primăvară, că îi creşte burtica şi au anunţat-o pe asistenta socială din Primărie. La şcoală, fetiţa a fost chemată să spună ce s-a întâmplat, dar n-a vrut să zică nimic. A fost dusă la spital, acolo s-a stabilit că era însărcinată în cinci luni şi a fost anunţată Poliţia”, spune sursa citată.

Deşi Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita a fost sesizat încă din vară despre abuz, victima a fost lăsată cu agresorul. Între timp, fetița a născut un băiat. După primirea rezultatului testului ADN, bărbatul a fost reţinut pentru 24 ore şi pus sub urmărire penală însă doar pentru act sexual cu un minor, nu pentru viol.

Deşi ar fi avut o jumătate de an pentru a duce copila în faţa unor specialiști, care să o evaluze medico-legal, anchetatorii nici măcar nu s-au sinchisit. La dosarul cauzei nu există nici acum vreun document care să arate dacă violatorul a profitat de neajutorarea fetiţei care trăia sub acoperişul său, dacă a maltratat-o, a ameninţat-o ori a forţat-o în vreun fel să i se supună. O recunoaşte anchetatorul din caz, procurorul Alexandru Lup, care e şi purtătorul de cuvânt al Parchetului Marghita. Acesta invocă lipsa respectivului document pentru faptul că violatorul a fost lăsat acasă după expirarea perioadei reţinerii.

„Până nu avem negru pe alb dovada faptului că fetiţa nu şi-a dat consimţământul pentru actul sexual, nu este oportun să solicităm măsuri preventive”, a declarat procurorul, chestionat de sursa citată anterior, fără să poată însă da o explicaţie plauzibilă pentru faptul că nu a solicitat din timp evaluarea victimei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*