ÎPS Laurenţiu Streza, le-a urat credincioşilor „sărbători fericite, la mulţi ani, un an binecuvântat de la Dumnezeu, spre pace şi spre mântuire”

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, le-a urat credincioşilor, în slujba de la miezul nopţii, „sărbători fericite, la mulţi ani, un an binecuvântat de la Dumnezeu, spre pace şi spre mântuirea sufletelor noastre”, scrie Agerpres.

 

Foto: Agerpres

„Să ne dea Dumnezeu mulţi ani fericiţi! Anii sunt de la Dumnezeu. Fericirea vine tot de la el. Cât de mulţi? El hotărăşte. Dar am putea să adăugăm şi ani buni, ani rodnici, o viaţă trăită nu numai ca ea să fie consumată, ci ca ea să fie într-adevăr pregătirea pentru viaţa de dincolo, care începe după ce trecem prin mormânt. Cu această credinţă, cu această încredere, că mântuitorul Hristos a venit să se nască şi să ne mântuiască, este cu noi, este în sufletul nostru, e alături de noi, ori de câte ori îl vom chema. Să ne dea Dumnezeu sănătate, pentru că este cel mai mare dar al său şi apoi să ne sporească credinţa şi faptele, pentru că, credinţa fără fapte este moartă! Vă dorim în continuarea sărbători fericite, la mulţi ani, un an binecuvântat de la Dumnezeu, spre pace şi spre mântuirea sufletelor noastre!”, a spus ÎPS Laurenţiu Streza, în timpul slujbei oficiate în noaptea de Revelion, în Catedrala Mitropolitană.

Mitropolitul Ardealului spune că ar trebui să-i cerem lui Dumnezeu, chiar din prima zi a anului, „să ne ajute să fim sănătoşi şi să ajungem în biserica cea sfântă a lui”

„Ştie Dumnezeu mai bine de ce avem noi nevoie. Noi mai adăugăm şi ne lasă Dumnezeu, ne îngăduie să-i cerem, să ne adresăm lui, dar de foarte multe ori nu ştim ce să cerem sau cerem lucruri care nu sunt spre folosul nostru sau foarte puţin ne folosesc nouă şi poate sunt păgubitoare pentru alţii. În momentul în care facem primul pas şi ne lăsăm în braţele mântuitorului Hristos, să se împlinească voia lui, se vor împlini şi lucrurile de care noi avem nevoie şi darurile cele mai mari sunt sănătatea, limpezimea minţii, apropierea de el, călătoria împreună cu el, sunt darurile spirituale de care noi avem nevoie şi pe care le punem în firava noastră rugăciune. Şi mai presus de toate, să-i cerem acum la început de an nou, să ne ajute să putem să îl căutăm pe el şi atunci când toată lumea doreşte să caute altceva. Toată lumea doreşte să vadă ceva care provoacă senzaţional. Cel mai senzaţional lucru pe care îl putem noi dobândi şi pe care trebuie să îl cerem chiar din prima zi a anului, este să ne ajute să fim sănătoşi şi să ajungem în biserica cea sfântă a lui şi să ne împărtăşim cu trupul şi sângele mântuitorului Iisus Hristos, devenind purtători de Hristos. Aceasta este dorinţa, aceasta este urarea pe care v-o transmitem ca binecuvântare, fiecăruia în parte”, a mai spus ÎPS Laurenţiu Streza.

Potrivit mitropolitului Ardealului, „dacă ne gândim ce vom face, ce vom rândui sau care este proiectul nostru pentru ziua, pentru perioada următoare şi pentru anul următor, uitându-l pe stăpân, uitându-l pe cel de care depind toate, se vor îndeplini nu cum vrem noi, ci tot cum vrea Dumnezeu.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*