IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a slujit pentru comunitatea din Gura Râului

Ieri, în duminica a 33-a după Rusalii a Vameșului și a Fariseului, IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a fost prezent în biserica „Sfânta Cuvioasă Paraschiva din Gura Râului.

Foto: mitropolia-ardealului.ro

Potrivit mitropolia-ardealului.ro, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un sobor de preoţi sub protia Înaltpreasfințitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului în care s-a aflat aflat părintele protopop de Săliște Petru-Toader Damian.

Foto: mitropolia-ardealului.ro

Alături de credincioși s-au aflat primarii din Mărginimea Sibiului, Gheorghe Călin primar Gura Râului, Horaţiu Dumitru Răcuciu primar Săliște, Valentin Dumitru Ioan Ivan primar Sadu și Niculae Dancu primar Păuca.

Foto: mitropolia-ardealului.ro

În cuvântul de învățătură Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a vorbit credincioşilor despre pilda Vameșului și a Fariseului, din care reținem rugăciunea preluată de asceți Rugăciunea Inimii „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul”.

Foto: mitropolia-ardealului.ro

La final Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a primit în semn de mulţumire din partea junilor din Gura Râului o pălărie tradițională confecționată de meșterul popular Maria Berbescu din partea părintelui protopop de Sălişte  Petru-Toader Damian, precum și un baston arhieresc şi din partea comunităţii de credincioşi din Gura Râului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*