Iohannis: Parlamentul s-a transformat într-un scut pentru Ponta!

Președintele Klaus Iohannis critică decizia Parlamentului privind respingerea începerii urmăririi penale în cazul premierului Victor Ponta, arătând că Legislativul s-a transformat într-un scut pentru acesta și că soluția este ca șeful Guvernului să-și dea demisia, informează Agerpres.

„Îmi mențin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție. Regret faptul că astăzi coaliția de guvernare a impus o decizie în sens contrar. Regret, totodată, faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecție pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale. Este o dovadă de maximă iresponsabilitate și de sfidare la adresa cetățenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiția să-și facă datoria, sunt dispuși să distrugă instituția Parlamentului, așa cum ar trebui ea să funcționeze într-un stat de drept, și să afecteze imaginea României pentru a salva politic o singură persoană”, afirmă Iohannis, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale transmis AGERPRES.

El consideră că soluția pentru ieșirea din criză este demisia premierului.

„Majoritatea parlamentară refuză să accepte semnalul dat de cetățeni, care a fost unul foarte clar: stop corupției, politică făcută cu integritate și responsabilitate. În continuare consider că soluția pentru ieșirea din actuala situație este demisia domnului Victor Ponta din funcția de prim-ministru”, susține șeful statului.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat astăzi hotărârea de respingere a începerii urmăririi penale față de premierul Victor Ponta cu 231 voturi „pentru” și 120 „împotrivă”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*