Iohannis, mesaj categoric pentru profesori: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj ferm cadrelor didactice și a susținut necesitatea reluării orelor pentru a evita periclitarea examenelor naționale. Greva trebuie să înceteze, consideră șeful statului.

Foto: Administrația Prezidențială a României / Facebook

Potrivit sindicatelor din învățământ, greva generală din Educaţie continuă, chiar dacă propunerea Guvernului privind creşterea salariilor cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic şi cu 400 de lei pentru personalul nedidactic din învăţământ a fost adoptată, joi, prin ordonanță de urgență de Guvern.

Klaus Iohannis a declarat că greva nu mai poate continua, iar profesorii trebuie să revină la ore.

„Sper să se înțeleagă bine această chestiune, la nivelul sistemului, și oamenii să se întoarcă de marți la școală. Fiindcă nu mai au pentru ce să facă grevă! Pe termen mediu și lung, s-a garantat. Pe termen scurt, s-au dat creșteri. Iar pentru anul 2024 s-au dat garanții în scris că Guvernul se va ține de ce a promis. (…).

Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? Este o generație întreagă care trebuie să dea BAC și să meargă la universități. Deci, îi punem în dificultate? După ce Guvernul le-a dat tot ce au cerut, încă o dată – le-au dat tot ce au cerut, acum în ce temei să mai continue greva?

Dacă liderii de sindicat, naționali și județeni, nu se înțeleg între ei, dacălii vor înțelege foarte bine acest semnal”, a declarat președintele Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă susținute în cadrul Summitului CPE din Republica Moldova.

Cabinetul Ciucă a anunțat, joi, încheierea negocierilor cu sindicatele din învățământ în urma adoptării ordonanței de urgență privind creșterea cu 1000 de lei brut a venitului profesorilor. Sidicaliștii au respins oferta Guvernului și continuă greva.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*