Iohannis: Este un bun prilej să reflectăm la cum vrem să arate țara noastră

1 Decembrie reprezintă idealul nostru ca națiune de a fi liberi și uniți într-o Românie prosperă, condusă de politicieni responsabili și integri, a declarat, astăzi, președintele Klaus Iohannis, adăugând că acum, în prag de Centenar, este un bun prilej să reflectăm la cum vrem să arate țara noastră.

„Dragi români, astăzi este Ziua noastră Națională, zi în care, cu toții, oriunde ne-am afla, ne sărbătorim patria. În 1918, românii au trăit emoția reîntregirii de atunci. 1 Decembrie reprezintă idealul nostru ca națiune de a fi liberi și uniți într-o Românie prosperă, condusă de politicieni responsabili și integri. Acum, în prag de Centenar, este un bun prilej să reflectăm la cum vrem să arate țara noastră. Numai împreună, implicați și determinați, vom reuși să construim o Românie puternică și respectată în Europa și în lume. La mulți ani, români! și La mulți ani, România!”, afirmă președintele Klaus Iohannis în mesajul video postat pe pagina de Facebook cu prilejul Zilei Naționale.

Centenarul Marii Uniri este angajamentul nostru pentru redefinirea valorilor naționale și va fi nu doar un moment de marcare a istoriei ci, mai ales, un punct de reper pentru repunerea la locul cuvenit a identității naționale, a declarat vineri, în mesajul transmis cu prilejul Zilei Naționale, prim-ministrul Mihai Tudose. „Sărbătorim, astăzi, Ziua Națională, ziua Marii Uniri de la 1918, cu încrederea și speranța confirmării unei noi pagini de istorie pentru România, pentru români. 1 Decembrie 1918 a făcut ca România să devină unită și respectată, iar istoria a demonstrat că acest moment a deschis drumul către o perioadă de modernizare a țării. Misiunea noastră este să contribuim în mod concret la dezvoltarea României și să asigurăm servicii publice mai bune — asistență medicală de calitate, un sistem de educație performant, infrastructură adaptată nevoilor prezentului — și prosperitate fiecărui român”, a transmis premierul, de 1 Decembrie.

Cu acest prilej, prim-ministrul Mihai Tudose a subliniat că „Centenarul Marii Uniri este angajamentul nostru pentru redefinirea valorilor naționale”. „1 Decembrie le-a adus românilor demnitate și îndeplinirea idealului național. Centenarul Marii Uniri este angajamentul nostru pentru redefinirea valorilor naționale. Centenarul Marii Uniri va fi nu doar un moment de marcare a istoriei ci, mai ales, un punct de reper pentru repunerea la locul cuvenit a identității naționale. La mulți ani, România! La mulți ani românilor din țară și de pretutindeni! La mulți ani tuturor celor care trăiesc în România!”

Trăim o perioadă în care drepturile și libertățile cetățenilor sunt amenințate, o perioadă în care se pare că românii nu-și pot singuri decide viitorul, a declarat, azi, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a adăugat că este convins „că vom depăși toate aceste dificultăți, așa cum am făcut-o și în ultimii 25 de ani”. „Sărbătorim ziua de 1 Decembrie amintindu-ne valorile și idealurile pentru care au militat înaintașii noștri în anul 1918. Dorința de libertate, de autodeterminare și de a aduna pe toți românii sub un singur steag. Astăzi, trăim o perioadă în care drepturile și libertățile cetățenilor sunt amenințate, trăim într-o perioadă în care se pare că românii nu-și pot singuri decide viitorul. Sunt convins, însă, că vom depăși toate aceste dificultăți, așa cum am făcut-o și în ultimii 25 de ani, după ce am lăsat în urmă haina grea a comunismului și ne-am pregătit cu toții să construim o societate mai prosperă, o societate mai bună, mai democratică, mai liberă”, a afirmat președintele Senatului, în mesajul video postat pe Facebook cu prilejul Zilei Naționale.

Tăriceanu a subliniat că, pentru viitor, „cu efortul pe care-l vom face cu toții, vom reuși să clădim o societate mai bună, mai liberă și mai prosperă pentru toți românii”. „Am reușit, prin eforturile depuse de toți românii, să ducem România către valorile euro-atlantice, către aderarea la NATO și EU. La fel cred și pentru viitor, cu efortul pe care-l vom face cu toții vom reuși să clădim o societate mai bună, mai liberă și mai prosperă pentru toți românii. La mulți ani, români! La mulți ani România!”, a transmis Călin Popescu Tăriceanu, de 1 Decembrie.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a transmis un mesaj românilor, cu ocazia Zilei Naționale, exprimându-și speranța că anul care vine va fi unul de pace, liniște și bunăstare. „Doresc „La mulți ani României”, în primul rând, „La mulți ani, românilor!” Să dea Dumnezeu să avem un an, care urmează, de pace, de liniște și de bunăstare! Îmi doresc din tot sufletul. La mulți ani, de Ziua Națională!”, a precizat el, după ce a participat la ceremonia organizată în Parcul Carol I din București, cu ocazia Zilei Naționale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*