Ioan Dejugan aduce la Biblioteca ASTRA al treilea volum al istoriei ilustrate „Sibiu/ Hermannstadt”

Joi, 13 iunie 2024, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, găzduiește prezentarea celui de-al treilea volum al seriei „Sibiu/ Hermannstadt”, inititulat „Sibiul înainte de Sibiul de azi. Istorie ilustrată”.

FOTO: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Autorul volumului este inginerul Ioan Dejugan, vicepreşedinte al Asociaţiei Filateliştilor din judeţul Sibiu, membru de onoare al Asociației Filateliștilor din România, cunoscut pentru lucrările sale detaliate și documentate dedicate istoriei locale, care contribuie semnificativ la păstrarea și promovarea patrimoniului cultural sibian.

Evenimentul se va desfășura începând cu ora 17:00, în spațiul American Corner Sibiu, situat la etajul 5 al bibliotecii publice sibiene, instituție de cultură care se bucură de susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu. Invitați alături de autor vor fi: dl. Dumitru Acu, președintele Asociațiunii Astra, dl. Alexiu Tatu, apreciat istoric al Sibiului și fost director al Serviciului Județean Sibiu al Arhivelor Naționale, și dl. Bogdan Andriescu, șef Serviciu Cercetare în cadrul Bibliotecii ASTRA Sibiu.

În cele peste 300 de pagini, lucrarea propune o incursiune fascinantă în istoria și evoluția orașului Sibiu, prezentând numeroase informații și imagini de epocă prin care sunt ilustrate frumusețea și bogăția culturală a orașului. Acest al treilea volum completează seria dedicată Sibiului, oferind o imagine detaliată asupra transformărilor și evenimentelor care au marcat de-a lungul timpului atractivul oraș de pe malul râului Cibin.

În prefața volumului, prof.dr. Alexiu Tatu scrie: „Sibiul înainte de Sibiul de azi este o apariție inedită în peisajul cărților dedicate Sibiului încă de la începutul epocii moderne. În ciclul autorilor care s-au aplecat asupra istoriei Sibiului, Ioan Dejugan ocupă un loc aparte și acest lucru este vizibil în felul în care înțelege să detalieze aspecte mai puțin cunoscute ale orașului de pe Cibin. Și face acest lucru cu o mare diversitate de informații și imagini, care reușesc să contureze cu putere imaginea Transilvaniei și orașului Sibiu, într-o manieră proprie omului împătimit de istoria și cultura locurilor. (…) Considerăm că această nouă carte despre Sibiu, vine să completeze în mod fericit contribuțiile unor predecesori iluștri, a căror muncă, Ioan Dejugan a continuat-o cu multă pasiune, dăruind sibienilor și celor care iubesc Sibiul, o carte de învățătură de certă valoare. Se cuvin așadar sincere felicitări autorului, care devine astfel un model demn de urmat. Îl felicităm și îi dorim putere de muncă să poată valorifica experiența sa de colecționar și cercetător al istoriei și culturii Sibiului”.

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu invită pasionații de istorie și patrimoniu să participe la prezentarea volumului „Sibiul înainte de Sibiul de azi. Istorie ilustrată”, pentru a-și îmbogăți perspectivele asupra trecutului fascinant al Sibiului și pentru a celebra, alături de alți membri ai comunității, continuitatea culturii, tradiției și memoriei locale.

La finalul evenimentului, participanții vor avea prilejul să achiziționeze volumul și să primească autograf din partea autorului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*