Investiție importantă în modernizarea punctului termic al Spitalului de Psihiatrie Sibiu (CP)

A fost predat amplasamentul și emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a punctului termic ce deservește clădirile Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu.

FOTO: Consiliul Județean Sibiu

 

În termen de 24 luni, firma Baltur Sib SRL va consolida și reabilita clădirea în care funcționează punctul termic, va înlocui acoperișul și tâmplăria exterioară.
De asemenea, vechea centrală termică va fi înlocuită cu una performantă, cu un randament crescut în funcționare, iar apa caldă menajeră va fi produsă prin noile panouri solare care vor fi instalate.
Valoarea investiției depășește 11 milioane lei și va contribui la scăderea cu 65% a consumului de energie din surse convenționale, precum și la creșterea confortului pentru pacienți și personalul angajat.
7,34 milioane lei au fost obținuți de către Consiliul Județean Sibiu din finanțările nerambursabile ale Agenției Fondului de Mediu, la care se adaugă 3,8 milioane lei contribuție proprie de bugetul județului Sibiu.
La Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu”, Consiliul Județean Sibiu a investit 15,4 milioane lei în modernizarea și extinderea Secției nr. IV și a Ambulatoriului de Adulți, iar alte 93,6 milioane lei au fost obținute pentru reabilitarea Pavilionului Central, Policlinică și Secția nr. V.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*