Internatul Liceului Tehnologic Independența, modernizat complet

“Am finalizat lucrările de modernizare a internatului Liceului Tehnologic Independența de pe str. Gladiolelor, o investiție în valoare de 8 milioane de lei, din care 5,5 milioane de lei finanțare europeană nerambursabilă. Acest obiectiv este important pentru elevii care învață la acest Liceu și provin din alte localități, dar mai ales pentru elevii care urmează cursurile în sistem dual. Internatul oferă acum condiții foarte bune și l-am pus la dispoziția unității de învățământ pentru administrare.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu).

FOTO: Primăria Municipiului Sibiu

Modernizarea internatului a constat în:

  • Reabilitarea instalațiilor electrice, sanitare, termice și de gaz.
  • Recompartimentări interioare: una din trei camere a fost transformată în baie și hol, deservind două camere de cazare.
  • Refacerea zugrăvelilor și vopsitoriilor interioare
  • Izolarea termică a întregii clădiri, inclusiv a podului
  • Învelitoarea acoperișului a fost înlocuită în întregime, iar partea de lemn a șarpantei a fost ignifugată pentru creșterea securității la incendiu.
  • Sistemul de colectare a apelor pluviale a fost modernizat prin instalarea de jgheaburi și burlane noi
  • Trotuarul din jurul clădirii a fost refăcut
  • Internatul a fost dotat cu mobilier nou și electrocasnice, valoarea achiziției depășind 360.000 de lei.

În internat se vor putea caza 120 de elevi. Din totalul locurilor disponibile, 10 sunt rezervate pentru persoanele cu dizabilități, spațiile fiind optimizate cu grupuri sanitare adaptate și uși mai late.

Primăria Sibiu a efectuat recepția lucrărilor și a obținut autorizația de securitate la incendiu.

Obiectivul „Reabilitare internat la Colegiul Tehnic Independența” a fost finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020,Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.4 Investițiile în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv Specific 4.5 Creșterea calității infrastructurii educaționale relevante pentru piața forței de muncă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*