Inter Sibiu și ACS Mediaș, înainte de marea „finală“

FC Inter și ACS Mediaș se apropie cu pași repezi de cel mai important meci din actualul sezon. Sâmbătă, 22 aprilie, echipa sibiană joacă la Miercurea Sibiului cu ACS Unirea, în cadrul etapei a 19-a a Ligii a 4-a, în vreme ce ACS Mediaș întâlnește, pe sinteticul Gaz Metan2, pe codașa CS Orășenesc Copșa Mică. Se vor face ultimele reglaje înainte de „finala campionatului“, programată la Sibiu, sâmbătă 29 aprilie, liderul ACS având în continuare un avans de 3 puncte în fața Interului grație victoriei în meciul direct din tur.

foto: facebook/FC Inter

Echipa sibiană are cele mai multe goluri marcate până acum (138), cel mai bun golaveraj (+129), cea mai bună apărare (doar 9 goluri primite), iar până de curând Adi Greavu era golgheterul campionatului. Interistul are în acest moment 29 de reușite, fiind devansat de Cristian Pajco (ACS Mediaș) cu 31 de goluri. Tot Inter Sibiu a bifat și scorul campionatului (27-0 cu CS Orășenesc Copșa Mică). ACS Mediaș rămâne însă echipa cu cele mai multe victorii, obținute cu mulți jucători autohtoni de calitate, și are, de departe, cea mai frumoasă galerie din Ligă.

Toate aceste realizări nu contează însă în ceea ce privește situația finală a clasamentului, echipa care va reprezenta județul la barajul de promovare în Liga3 fiind cea cu numărul mai mare de puncte. Iar ierarhia în acest moment indică ACS Mediaș pe primul loc, cu 54 de puncte (18 victorii din 18 posibile), locul secund fiind ocupat de Inter Sibiu cu 51 de puncte (înfrângere în tur la Mediaș cu ACS, scor 1-2).

Sâmbătă, Interul are meci destul de greu, cu Unirea (chiar dacă în tur a învins cu 6-0), în vreme ce ACS Mediaș joacă acasă în compania „lanternei“ CSO Copșa Mică (în tur, 7-1).

foto: facebook/ACS Mediaș

Meciurile etapei (sâmbătă, 22 aprilie 2023)

ora 11: ACS Leii Șura Mică – ACS Păltiniș Rășinari

ora 11: FC Avrig – CS Sparta Mediaș

ora 11: ACS Bradu – AFC Quantum/Cuantic Arsenal Sibiu

ora 11: ACS Mediaș – CS Orășenesc Copșa Mică

ora 11: Unirea Miercurea-Sibiului – FC Inter Sibiu

ora 12: LSS Voința Sibiu – AFC Tălmaciu

ora 16: AFC Agnita – FC Dumbrăveni

CLASAMENT

sursa: AJF Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*