Întâlnire strategică

Dezvoltarea durabilă a județului Sibiu a fost dezbătută, ieri, la Sadu, într-o întâlnire zonală a liderilor liberali.

La discuții au participat Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, senatorul Nicolae Neagu, deputații Christine Thellmann și Constantin Șovăială, consilierii județeni Otilia Man și Grigore Popescu, precum și primarii și viceprimarii din Avrig, Turnu Roșu, Tălmaciu, Boița, Sadu și Râu Sadului.
„La Sadu, problemele administrației publice, a politicilor de dezvoltare durabilă, buget și investiții au fost puse pe masa discuțiilor în cadrul întâlnirii zonale. Colegii primari aleși la primul mandat au prezentat problemele cu care se confruntă și, bazându-ne pe experiența noastră, am răspuns unor solicitări ale noilor colegi. Probleme legate de investiții atât în derulare, cât și noi, alocările bugetare și Legea salarizării au făcut obiectul discuțiilor. Toate aceste trebuie să aibă ca rezultat dezvoltarea comunităților, reducerea decalajului de dezvoltare dintre urban și rural și bunăstarea oamenilor”, a apreciat Valentin Ivan, primarul comunei Sadu și președinte al Asociației Comunelor din România filiala Sibiu.
Ministrul Raluca Turcan, președinte al PNL Sibiu, le-a prezentat primarilor liberali proiectul bugetului pe anul 2021, despre care spune că este „unul al cumpătării și responsabilității”.
„Drumul de la vorbe la fapte este, uneori, presărat cu obstacole birocratice deloc simple, cu provocări în fața cărora este nevoie de experiență și răbdare. Dar fapte așteaptă oamenii și de aceea, din respect față de încrederea acordată de sibieni, PNL Sibiu continuă seria întâlnirilor de lucru între primarii și viceprimarii aflați la primele mandate, cei care și-au preluat funcțiile doar acum câteva luni, și colegii cărora locuitorii le-au acordat votul mandate la rând. Există – am mai spus-o – administrații preluate de noi, de liberali, la alegerile din septembrie, care au fost conduse într-un dezinteres total față de legile țării și într-o lipsă absolută de respect față de locuitori. Votul ne cere să repunem pe picioare aceste primării, să restabilim încrederea cetățenilor în ele și să livrăm performanță administrativă. Facem asta folosind soluțiile pe care primarii noștri cu experiență le-au găsit, bazându-ne pe profesionalismul echipei noastre de la Consiliul Județean Sibiu condusă de Daniela Cîmpean și împreună cu toți parlamentarii liberali din județ. Astăzi, la Sadu, am discutat despre situațiile constatate în primăriile Tălmaciu, Boița, Râu Sadului și Turnu Roșu și despre cum colegii noștri cu experiență din alte instituții au depășit probleme similare.
Le-am prezentat colegilor mei forma actuală a Bugetului pe anul 2021, unul al cumpătării și responsabilității – caracteristici pe care trebuie să le aibă la rândul lor în vedere la conturarea bugetelor locale. Suntem într-un moment în care disciplina financiară este mai necesară decât oricând dacă vrem să continuăm proiectele de dezvoltare. Continuăm să credem, la PNL Sibiu, nu doar în vot și în importanța motivelor pentru care l-am primit, ci și în necesitatea deciziilor care ne ajută să păstrăm acest vot și odată cu el încrederea sibienilor”, a declarat Turcan.
Pentru bugetul județului Sibiu, anul 2021 nu arată prea „roz”.
„Răspunderea pe care PNL și-a asumat-o în fața sibienilor, aceea de a administra responsabil și eficient județul și comunitățile locale, înseamnă în primul rând primării conduse profesionist. Avem echipe liberale care sunt în fruntea comunităților de ani de zile, dar și colegi cărora locuitorii le-au acordat mandate doar în urmă cu câteva luni. Acționăm ca o echipă, iar din acest motiv, în grupuri de lucru, ne așezăm față în față pentru a găsi soluții la problemele comune. La Sadu, colegii din noile conduceri ale primăriilor din Tălmaciu, Boița, Râu Sadului și Turnu Roșu au prezentat problemele cu care se confruntă. Prin unele dintre ele am trecut și noi, la Consiliul Județean sau primării. Prin altele vom trece găsind cele mai bune soluții alături de primarii cu experiență, alături de toți colegii și parlamentarii noștri. Am discutat cu primarii despre Bugetul pe 2021. Colega noastră, ministrul Raluca Turcan, ne-a făcut o prezentare spunând că acesta este un buget al cumpătării. Știu că nu va fi ușor. Tocmai de aceea trebuie, ca reprezentanți aleși ai oamenilor din comunități, să arătăm ce putem.

La nivelul Consiliului Județean Sibiu, unde bugetul nu aduce vești prea bune, avem în vedere accelerarea inițierii de proiecte comune cu primăriile ca metodă de a continua dezvoltarea comunităților chiar și în aceste condiții speciale. Ne asumăm, ca filială liberală de top, același nivel de performanță în toate primăriile noastre și, de aceea, întâlniri precum cea de la Sadu se vor organiza periodic în toate zonele județului”, a precizat Daniela Cîmpean.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*