Întâlnire emoționantă la 20 de ani de la absolvirea Facultății de Teologie

Absolvenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu, promoţia 2000-2004, s-au reîntâlnit joi, 30 mai, cu prilejul împlinirii a două decenii de la finalizarea studiilor de licenţă, scrie mitropolia-ardealului.ro.

Foto: mitropolia-ardealului.ro

După tradiţia şcolilor de teologie, evenimentul a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii, în capela paraclisului mitropolitan „Sfântul Nichita Romanul”, cu binecuvântarea IPS Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, de către un sobor de preoți, absolvenți ai acestei generaţii, alături de care au coliturghisit părintele profesor univ. dr. Vasile Grăjdian și părintele profesor univ. dr. Constantin Necula.

La finalul Sfintei Liturghii, soborul de clerici a oficiat un Te Deum pentru toate darurile revărsate asupra absolvenților și o slujbă de parastas, în cadrul căreia au fost pomeniţi profesorii şi colegii trecuţi la Domnul.

Momentul aniversar a continuat în clădirea facultăţii, mai precis în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu”, unde absolvenţii promoției 2000-2004 au putut asculta câteva din reflecțiile părinților profesori: pr. prof. univ. dr. Vasile Mihoc, vicar eparhial, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, pr. prof. univ. dr. Vasile Grăjdian și pr. conf. univ. dr. Irimiță Marga, care au rostit un cuvânt de felicitare absolvenţilor prezenţi, evocând şi momente importante din istoria unităţii de învăţământ teologic superior din Sibiu.

De asemenea, în a doua parte a cursului festiv a fost strigat catalogul, fiecare dintre cei prezenți fiind invitat să prezinte împlinirile realizate de la ultima întâlnire, pe plan misionar și pastoral, dar și pe plan familial. Au fost transmise mesaje din partea profesorilor care nu au avut posibilitatea să participe la această revedere, dar și din partea colegilor din diaspora românească. În cadrul întâlnirii au fost depănate amintiri legate de cei patru ani de studenție de la Sibiu și au fost evocați marii profesori din acea vreme.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*