Instructaj pentru stăpânii de câini

Stăpânii de câini din Sibiu au aflat, sâmbătă, cum și de ce trebuie să facă curățenie după animalele lor de companie.

rotarzPeste 30 de voluntari, alături de membri Rotary Sibiu, Rotaract Sibiu și Interact Sibiu au avut grijă să le explice celor care au venit la acțiune cât de important este să curățe mizeria lăsată în urmă de câinele lor. „Câinele și-a făcut treaba… fă-o și tu pe a ta”, asta au fost îndemnați toți cei care au participat la eveniment.

Acțiunea s-a desfășurat, sâmbătă intre orle 9.00 şi 12,00 respectiv 15.00 şi 18.00, în zone de promenadă a sibienilor cu animale de companie , respectiv Valea Aurie , Parcul Sub Arini, Parcul Tineretului și zona centrală a municipiului Sibiu.

Sprijin pentru stăpânii e câini

Potrivit organizatorilor, au fost distribuite 250 de pungulițe și seturi de pungulițe de rezervă proprietarilor de câini.„În proiect urmează să mai fie distribuite astfel de dispensere, dar vom amplasa în zonele folosite pentru plimbarea cu animale de companie și dispensere mai mari cu pungi și coșuri de gunoi destinate acestui tip de reziduu”, Claudiu Gavrea – Presedinte 2016-2017 Rotary Club Sibiu.

Prima campanie

Aceasta a fost prima acțiune din cadrul proiectului „Pentru un Sibiu curat”, organizată de Asociația Rotary Club Sibiu, în parteneriat cu Rotaract și Interact Sibiu. Prin acest proiect, organizatorii îşi propun să informeze posesorii de animale despre modalităţile de curăţare, influenţa negativă asupra mediului şi asupra sănătăţii persoanelor din jur.

Conştientizare

„Pentru un Sibiu curat” este o campanie de conştientizare a pericolelor reprezentate de mizeria lăsată de câini, de instruire a posesorilor de animale şi de distribuţie de flyere şi a unor dispensere care se pot ataşa inclusiv la zgardă, dotate cu punguliţe de unică folosinţă.

Activitatile vor continua şi în perioada octombrie – noiembrie, iar următoarea acţiune va avea loc  în data de 22 octombrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*